Gloria Căbeşti a evoluat pentru ultima dată în acest sezon în faţa propriilor suporteri, în meciul cu AS Cefa. Clasări diferite pentru cele două combatante. Dacă gazdele ocupau o poziţie la mijloc de clasament, oaspeţii veneau la Căbeşti dintr-o postură care nu prea le făcea cinste.

 

Startul jocului a fost la discreţia căbeştenilor, aceştia întrecându-se în ratări. D. Lezeu, Sârb şi Trip au şutat alături de poartă din poziţii ideale. Minutul 36 a adus dechiderea scorului în urma unei lovituri de colţ executate de Lasc. Fundaşul C. Lezeu (cel mai bun de pe teren) s-a înălţat dintr-un buchet de jucători plasând balonul în vinclul porţii adverse. Şi actul al doilea a fost dominat autoritar de jucătorii Gloriei, Boby Fărcanea ieşind în evidenţă cu un trasor de toată frumuseţea, însă portarul vizitatorilor a respins senzaţional în corner.

Spectatorii prezenţi la arenă au fost indepărtaţi pentru câteva minute de o furtună cu aspect de vijelie cu fulgere şi tunete coroborate cu ploaia torenţială care au condus la oprirea temporară a jocului ce s-a reluat după aproximativ 20 de minute. Presiunea căbeştenilor s-a materializat şi pe tabela de marcaj, la mijlocul reprizei, când actorii de la prima reuşită au repetat scenariul. Lasc a centrat perfect, iar C. Lezeu a punctat cu o nouă lovitură de cap nimicitoare. Oaspeţii s-au aruncat în atac, iar în urma unei lovituri libere au reuşit să marcheze prin Puţ în minutul 76.

Momentul cel mai aşteptat de către publicul căbeştean a fost intrarea pe teren a lui Ghiţă Rada, alias Geo Beldeanu (foto). Acest împătimit al sportului rege căbeştean reuşind să se legitimeze în săptămâna premergătoare jocului, dorinţa sa fiind aceea de a îmbrăca tricoul Gloriei Căbeşti. El a declarat că, după această apariţie atât de aplaudată de cei prezenţi, se va retrage, dar va păstra în suflet pe viaţă Gloria Căbeşti.

La prima atingere de balon, Geo Rada putea să marcheze, însă şutul său a ocolit de puţin ţinta. Până la final ar mai fi de menţionat şutul lui Vidican, de asemenea pe lângă buturile porţii adverse. Victorie dedicată de către jucători primarului Silviu Toda, acest meci fiind primul al Gloriei Căbeşti de când a fost reales prim-om al comunei. Silviu Toda a dat asigurări că şi pe viitor se va implica în viaţa acestei echipe atât de iubite în zonă, dorinţa sa fiind ca în noul sezon să fie legitimaţi cât mai mulţi copii din comuna pe care o conduce. De asemenea, s-a declarat mulţumit de locul al 7-lea ocupat la finalul campionatului, sperând ca în noua stagiune echipa să-şi fixeze un obiectiv mai îndrăzneţ.

Gloria Căbeşti: A. Bogdan - I. Fărcanea (60 Vidican), A. Sârb, Nistor, D. Trip (65 G. Rada), D. Lezeu, Cr. Lezeu, Raul Lasc, Ştefănică, C. Toma, Ţiboc.

Antrenor: Sorin Olteanu.

AS Cefa: Bereczki - Mihiş, Popoviciu, Litoff (46 Forţ), Puţ, Vancea, Teca, C. Bradea, D. Bradea, Pentea, Lupaş.

Antrenor: Ioan Oros.