După turneul internațional care a inclus țări precum China, Mexic și Liban, orădeanul Emil Rengle, artistul român cunoscut la nivel internațional pentru complexitatea spectacolelor sale a fost prezent pentru a doua oară consecutiv la Festivalul de la Cannes.

 

Artistul român, alături de echipa sa, formată din cele mai renumite dansatoare profesioniste din România, și-a prezentat show-urile la cele mai exclusiviste petreceri din cadrul evenimentelor Cannes de pe Riviera Franceză și pe yachturile unor vedete internaționale. Astfel, printre VIP-urile prezente la Cannes care s-au bucurat de show-urile sale se numără Jess Glynn, Olivia Wilde, Margot Robbie și Brett Ratner.

Aflat la Cannes, în calitate de director artistic, Emil Rengle s-a bucurat de succes și apreciere pentru show-urile pregătite alături de frumoasele dansatoare. Pentru evenimentele din cadrul celui mai mare festival de film din Europa, artistul orădean a pregătit primul show de ping pong dansant, alături de Carla Szabo și Mădălina Pauliuc, campioane naționale la tenis de masă. Mai mult, momentele artistice prezentate la Cannes sunt premiere internaționale și au fost pregătite în colaborare cu artiștii Anca Pop & Speak.

De-a lungul timpului, Rengle a avut numeroase colaborări cu Anca Pop, de care îl leagă și o frumoasă prietenie. La ediția trecută a festivalului, cei doi au fost singurii români invitați de proprietarul casei de producție Warner Music Group, Len Blavatnik, la una dintre petrecerile sale exclusiviste.

Talentatul artist este familiarizat cu scena internațională încă de la vârsta de 18 ani, cînd a fost desemnat cel mai bun dansator român și a participat la campionatul de dans Hip Hop International din Las Vegas. De atunci, prezența sa la evenimente internaționale este nelipsită. Emil a susținut show-uri în Miami, Los Angeles, Tokyo, Hong Kong, New York, dar și în orașe din întreaga Europa. 

Abilitățile creative ieșite din comun ale tânărului artist au fost reconfirmate când i s-a propus să susțină o serie de workshop-uri de dans în SUA, Asia și Europa. În cadrul acestui turneu, Emil Rengle a avut ocazia să danseze alături de coregrafi celebri, ca Sheryl Murakami (coregraful lui Beyonce) sau Nika Kljun (coregraful lui Kylie Minogue), dar și alți dansatori talentați din întreaga lume. Pe plan național, Emil Rengle a colaborat cu numeroși artiști, ca Alex Velea, Antonia, Inna, Loredana Groza, Dj Andi, Fly Project, Marius Moga, Alexandra Stan, Anda Adam, sau Corina. Cea mai recentă colaborare a fost, însă, cea cu Dana Budeanu, în cadrul emisiunii „Uite cine dansează!”.

2015 a fost, pentru Emil Rengle, un an de referință în cariera sa, întrucât atunci artistul s-a lansat și muzical cu proiectul său Rengle pe scena Untold, în fața a 60.000 de oameni. În același ani, Emil a fost singurul artist român invitat la Europe Music Awards 2015, una dintre cele mai renumite gale muzicale, care a avut loc la Mediolanum Forum din Milano. Aici, talentatul coregraf orădean a împărțit scena cu vedete precum, Pharell, Ed Sheeran, Macklemore și Ellie Goulding.