Beyonce a dominat Gala MTV Video Music Awards, ce a avut loc duminică noaptea, la Madison Square Garden din New York, cântăreața obținând premiul pentru videoclipul anului, alături de alte șapte premii, Rihanna fiind recompensată cu premiul pentru întreaga carieră.

Beyonce a transformat Gala MTV Video Music Awards, care a avut loc duminică 28 august, în noaptea cântărețelor, artista culegând cele mai multe premii. Cântăreața a dominat atât nominalizările, cât și premiile, oferind un spectacol de 15 minute inspirat din albumul său „Lemonade” și ducând acasă nu mai puțin de opt statuete, inclusiv marele premiu - Premiul pentru videoclipul anului. Într-o noapte dominată de victoria cântărețelor, Britney Spears s-a întors pe scena VMA după zece ani de absență, iar Rihanna a marcat Premiul pentru întreaga activitate cântând de patru ori.

Beyonce a încins spiritele participanților Galei găzduită de Madison Square Garden din New York, cântând melodiile de pe albumul „Lemonade” care vorbește despre trădare, răzbunare și drepturile femeilor, spectacolul lui Beyonce fiind îndelung ovaționat de public. Organizatorii Galei VMA au anunțat că Beyonce urma să cânte cu trei ore înaintea începerii evenimentului de duminică. Cântăreața a sosit pe covorul roșu însoțită de mamele a trei bărbați afro-americani care au murit din cauza polițiștilor americani în ultimii doi ani. Melodia „Formation” a lui Beyonce a bătut astfel singel-ul din 2015 al lui Adele, „Hello”, „Hotline Bling” de Drake, sau „Sorry” a lui Justin Bieber, precum și melodia lui Kanye West „Famous”, cu scandalosul videoclip în care apar celebrități dezbrăcate, obținând premiul pentru Videoclipul anului. Cântăreața a mai câștigat premiul pentru Coreografie, Cea mai bună Regie Video, Premiul pentru Cinematografie și pentru Cea mai bună Editare Video. Datorită victoriilor sale multiple, cântăreața a bătut recordurile, obținând cele mai multe premii VMA, 21, depășind-o astfel și pe Madonna, care deținuse recordul, cu un total de 20 de trofee. Dacă Beyonce a fost îndrăzneață și cu aplomb, Britney Spears, 34 de ani, a purtat un costum de scenă sumar, sclipitor, cu cizme înalte, într-o alură retro-pop. A fost prima prezență pe scenă a artistei, de la spectacolul slab din 2007 când viața sa personală și profesională se dezintegra, survenită după lansarea unui nou album, săptămâna trecută.

Rihanna, 28, a cântat 13 dintre cele mai mari hit-uri din cei 13 ani de carieră, inclusiv „Rude Girl”, „Diamonds” și „Only Girl in the World”. Aceasta a primit Premiul Michael Jackson Video Vanguard din partea repperului canadian Drake - despre care au existat numeroase zvonuri cum că ar fi implicați într-o relație romantică. Fifth Harmony, trupa formată din cinci fete, câștigătoarea emisiunii de talente „The X Factor”, a primit două premii Moonman. Kanye West, pe de altă parte, a lansat un nou videoclip pentru melodia sa „Fade”. West a precedat videoclipul cu un discurs improvizat care s-a axat pe teme precum sărăcia, soția sa Kim Kardashian, diatribele sale cu cântăreața Taylor Swift, dar și violența în cartierele de negri. Nume mari ale scenei pop precum Justin Bieber, Adele și Taylor Swift au lipsit de la Gala MTV Video Music. Alte momente artistice spectaculoase ale serii au fost oferite de Ariana Grande și Nicki Minaj, Britney Spears și rapperul G-Eazy, sau Nick Jonas.