Chris Cornell, solistul trupelor Soundgarden și Audioslave, s-a sinucis au informat joi medici legiști din Detroit, citați de mass-media americane.

 

„Bazându-ne pe observațiilor noastre, anchetăm cazul ca o posibilă sinucidere”, declarase anterior presei și directorul pentru relații cu publicul al poliției din Detroit, Michael Woody. „Atunci când polițiștii au ajuns în cameră, l-au găsit pe Chris Cornell întins în baie (...) mort. Anchetăm moartea ca pe o posibilă sinucidere, dar așteptăm examinatorul medical pentru a stabili cauzele decesului și modul în care a survenit acesta”, precizase Michael Woody. Un alt purtător de cuvânt al departamentului de poliție din Detroit indicase anterior că trupul neînsuflețit al cântărețului în vârstă de 52 de ani a fost găsit cu o bandă în jurul gâtului, în camera hotelului din Detroit unde era cazat, relatează EFE. O autopsie preliminară a fost realizată joi după-amiază la Wayne County Medical Examiner's Office. Raportul acesteia arată că decesul a fost cauzat de sinucidere prin asfixiere. Un raport complet nu a fost încă realizat. Poliția a primit un apel miercuri la numărul de urgență 911 în care o persoană care nu și-a dat numele a solicitat ajutor la hotelul MGM Grand Casino din centrul orașului Detroit.

Potrivit publicației locale WXYZ, soția lui Cornell a sunat un prieten de familie pe care l-a rugat să verifice dacă soțul său se simte bine. Prietenul a forțat ușa camerei lui Cornell și l-a descoperit pe artist pe podeaua băii.

Cornell se afla în Detroit pentru a cânta împreună cu Soundgarden, cu care începuse un turneu în Statele Unite în aprilie. Reprezentantul său, Brian Bumbery, subliniase într-o declarație pentru CNN, că decesul muzicianului a survenit „brusc și neașteptat”.