Mark Zuckerberg i-a oferit Papei Francisc o dronă Facebook, când el și soția sa, Priscilla Chan, au avut o întâlnire cu acesta, luni, 29 august.

„A fost o întâlnire pe care nu o voi uita niciodată”, a declarat Zuckerberg. „Poți simți căldura și bunătatea Papei și cât de mult îi pasă să îi ajute pe cei din jur”.

Zuckerberg a postat o fotografie pe pagina sa personală de Facebook, în care apare oferindu-i Papei un model Aquila, o dronă care, speră cei de la Facebook, va fi capabilă să ofere acces la internet în țările în curs de dezvoltare și zonele izolate.

„Împreună au vorbit despre cum să folosească tehnologia pentru a atenua sărăcia, încuraja cultura interacțiunilor și a comunica un mesaj al speranței, în special celor dezavantajați”, a declarat Biroul de presă al Vaticanului.

Zuckerberg și-a anunțat vizita în Italia, săptămâna trecută, după ce țara a fost lovită de un cutremur devastator. CEO-ul Facebook a spus că Roma este un oraș special pentru el. Aici a fost în luna de miere cu soția sa Priscilla. De asemenea, acesta a mai postat o fotografie pe rețeaua de socializare în care este înfățișat în fața Colosseumului, alături de soția sa. „Ne-am simțit minunat în Roma și am terminat călătoria cu o vizită la Colosseum seara trecută. Mulțumim tuturor celor pe care i-am întâlnit și au fost atât de primitori. Ne vom întoarce în curând!”, a scris fondatorul Facebook în dreptul pozei.

Mark Zuckerberg este în prezent unul dintre cei mai tineri şi de succes oameni de afaceri din lume, având o avere estimată de Forbes la 45,7 miliarde de dolari.

Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, având 1,49 de miliarde de utilizatori activi în fiecare lună.