În satul Limba din Alba nu există nicio cârciumă, iar oamenii de aici nici nu vor să audă de așa ceva, pentru că „biblic vorbind, cârciumile sunt mijloace unde se săvârșesc foarte multe păcate”. Localnicii sunt de părere că birturile adună doar prietenii de pahar, iar ei sunt mai mult decât atât.

Limba este un sat aflat la câțiva kilometri de municipiul Alba Iulia, în care nu există nicio cârciumă, iar unii săteni, trecuți de 60 de ani, spun că nu țin minte să fi existat vreodată. Satul Limba din comuna Ciugud este așezat în vecinătatea Mureșului, la un nivel ridicat de albia râului, și oferă, pe o colină unde este construită și biserica, o panoramă deosebită asupra Luncii Mureșului și a municipiului Alba Iulia. Se spune că în Limba sunt interzise cârciumile, iar oamenii s-au revoltat atunci când cineva a anunțat că ar fi dorit să înființeze una, deoarece ar încălca o lege nescrisă a localității. Unii oameni din sat susțin că nu au avut niciodată un local unde să se consume numai băuturi alcoolice, iar alții spun că ultimele unități de alimentație publică, unde se servea și alcool, au fost desființate imediat după Revoluție. Acum, oamenii mai au doar un magazin alimentar, de unde își pot cumpăra băuturi alcoolice. În cârciumi se adună doar prietenii de pahar, iar localnicii din Limba sunt mai mult decât atât. Un bărbat între două vârste declară că „limbenii” nu beau pentru că „le este frică de furia nevestelor”. El a afirmat că a administrat un local imediat după Revoluție, care funcționa la Căminul Cultural, însă nu a rentat să-l țină deschis. De atunci, spune el, alt bar nici nu a mai existat: „Ultimul bar din acest sat eu l-am patronat. Nu a meritat să-l țin deschis deoarece limbenii nu beau pentru că le e frică de neveste. În schimb, să știți, la acel bar veneau mulți din alte localități”, a spus acesta.

Un tânăr a declarat că oamenii din sat sunt foarte uniți și nici într-un caz nu ar putea vreodată să bea într-un birt, deoarece se vizitează foarte des, ocazie cu care servesc și câte un pahar. În Limba, sat în care locuiesc circa 150 de familii, oamenii te salută și intră în vorbă, fie că te cunosc, fie că nu.