Cântăreața de muzică R&B și actrița americană Beyonce a fost marea câștigătoare a galei Bet Awards, fiind premiată cu nu mai puțin de patru trofee, printre care se numără premiul pentru Cea mai bună artistă R&B a anului și trofeul pentru Cel mai Bun Videoclip al anului, potrivit contactmusic.com.

Artista și-a completat palmaresul de la BET Awards cu Premiul Centric și Premiul Coca Cola Viewer's Choice. Grandiosul eveniment a avut loc duminică seara, 26 iunie, la Teatrul Microsoft din Los Angeles. Cântăreața în vârstă de 34 de ani a deschis gala de premii interpretând hitul „Freedom”, de pe ultimul său album lansat, intitulat „Lemonade”. Mama artistei a urcat pe scenă să revendice premiul pentru Cel mai Bun Videoclip al Anului, întrucât Beyonce decolase către Marea Britanie, imediat după ce a concertat, pentru a-și continua turneul „Formation”. Și Drake a avut o seară încununată cu succes la ceremonia de decernare a premiilor, reușind să obțină trei trofee. Pe lângă faptul că a fost denumit Cel mai bun cântăreț hip-hop al anului, artistul în vârstă de 29 de ani a luat acasă și trofeul pentru Cea mai bună trupă, alături de Future și premiul pentru Cea mai bună colaborare, pentru piesa „Work” pe care o interpretează alături de Rihanna.

Alte categorii muzicale majore i-au onorat pe Nicki Minaj cu trofeul pentru Cea mai bună artistă hip-hop și pe Bryson Tiller cu premiul pentru Cel mai bun artist R&B/Pop. Alți actori omagiați în cadrul galei îi includ pe Taraji P. Henson (Empire), Cea mai Bună Actriță și Michael B. Jordan (Creed), Cel mai Bun Actor.

„Straight Outta Compton” a primit trofeul pentru Cel mai Bun Film, în timp ce Samuel L. Jackson a fost onorat cu Premiul pentru întreaga carieră. Jesse Williams, care joacă în Anatomia lui Grey, a obținut Premiul umanitar pentru activismul și eforturile filantropice de care a dat dovadă, impresionând publicul cu un discurs emoționant.

„Premiul acesta nu e pentru mine. Este pentru toți organizatorii din întreaga lume, pentru activiști, avocații pentru drepturile civile, părinții care se luptă, pentru familii, profesorii și studenții care realizează că un sistem cosntruit pentru a diviza și împovăra și a ne distruge, nu rezistă dacă rezistăm noi. E matematica de bază: cu cât învățăm mai mult despre cine suntem și cum am ajuns aici, cu atât mai mult ne vom mobiliza”, a spus Williams.