Culoarea, imaginația și senzualitatea au luat cu asalt covorul roșu la Gala Muzeului Metropolitan din New York (MET), care anul acesta i-a adus un omagiu excentricei stiliste japoneze Rei Kawabuko. Rihanna, Madonna, Katy Perry, Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Anna Wintour și o lungă listă de top-modele, cântăreți și celebrități de la Hollywood au defilat luni în fața a sute de fotografi la intrarea în Metropolitan Museum.

MET Gala, considerată cel mai exclusivist covor roșu al anului având în vedere că se desfășoară în fiecare an de 1 mai, a dorit să-i aducă un omagiu celebrei stiliste Kawakubo și firmei sale Comme des Garcons, considerată una dintre cele mai influente mărci din lume timp de 50 de ani pentru neobișnuitele sale creații remarcate prin volum și o constantă inovație.

Kawakubo, 74 de ani, a inspirat creatori de modă precum Karl Lagerfield și Dries Van Noten și este a doua stilistă după Yves Saint Laurent, omagiată în timpul vieții de Gala MET. Una dintre vedetele serii a fost cântăreața Rihanna, care nu și-a dezmințit stilul extravagant, optând pentru o rochie voluminoasă și senzuală formată din bucăți de material similare unor petale de trandafir în tonuri de roșu, roz și turcoaz. La fel de admirată a fost și ținuta actriței Blake Lively, care a venit la ceremonie în compania soțului său Ryan Reynolds, într-o rochie Versace aurie, cu decolteu adânc, nota de culoare fiind dată de trena lungă formată din pene în diferite note de albastru. La fel de remarcată a fost și rochia fiicei lui Melanie Griffith, Dakota Johnson, care a purtat un model Gucci compusă dintr-o bustieră neagră și fustă voluminoasă din tul alb diafan presărată cu flori mari de aceași culoare. Anna Wintour, organizatoare a galei, a pășit pe covorul roșu într-o ținută Chanel în tonuri galben auriu presărată cu paiete. A provocat senzație ca de obicei și rochia cântăreței-actrițe Jennifer López, care a venit însoțită de fostul jucător de baseball Alex Rodríguez, îmbrăcată într-o rochie romantică din voal a casei Valentino, de culoarea cerului. Katy Perry, fidelă stilului său excentric, a purtat o rochie roșie remarcată prin volume create de volane presărate cu pietre în același ton, încheiată cu o trenă lungă și accesorizată cu o voaletă care îi acoperea în întregime fața în tonuri metalice. Vedeta pop Madonna a optat pentru o rochie în imprimeuri militare purtată cu mănuși lungi din piele neagră și un fular care făcea trimitere la o ținută de luptă. A atras atenția, de data aceasta pentru simplitatea sa, și ținuta vedetei de „reality show” Kim Kardashian, care după ce a fost victima unui jaf cu mâna armată anul trecut la Paris a vrut să ofere o imagine mai puțin excentrică. Kardashian a pășit pe covorul roșu la brațul soțului său, rapperul Kanye West, într-o rochie simplă albă, mulată, care îi lăsa la vedere umerii. Sora ei Kendall Jenner a purtat o rochie La Perla Haute Couture care lăsa puțin loc imaginației. Rochia din voal transparent negru îi lăsa gol spatele și picioarele lungi și zvelte. Mai reținută a fost cea mai mică membră a clanului Kardashian, Kylie Jenner, care a purtat un model Donatella Versace în tonuri roz cu străluciri și flori, la care a purtat o coafură simplă, cu părul drept căzând liber pe spate. Gala MET are drept scop strângerea de fonduri destinate Institutului pentru Arta Costumului din cadrul Muzeului Metropolitan din New York, care este nevoit să se autofinanțeze. De când editoarea revistei Vogue, Anna Wintour, a preluat organizarea evenimentului în 1999, gala a căpătat în fiecare an o relevanță tot mai mare, reușind să strângă anul trecut 13,4 milioane de dolari.