Ducesa de Cambride a pozat pe coperta Vogue cu ocazia aniversării a celor 100 de ani ai ediției britanice a revistei de modă, făcându-şi debutul în fotografie de modă şi urmând-o astfel pe regretata Diana, Prințesa de Wales, care pozase în urmă cu 19 ani pe coperta prestigioasei publicații.

 

Ducesa de Cambride a fost fotografiată de Josh Olins în Norfolk, unde trăiește cuplul regal britanic, împreună cu cei doi copii, iar fotografiile sunt suficiente pentru a umple 10 pagini ale revistei de modă. Vogue a dezvăluit coperta ediției din iunie a revistei de modă pe site-ul său web, portretizând-o pe Kate, în vârstă de 34 de ani, într-o zonă rurală purtând o pălărie verde închis, o haină maro și o bluză albă, informează Reuters. Fotografiile sunt rezultatul unei colaborări dintre revistă și National Portrait Gallery din Marea Britanie, care va expune două dintre portretele realizate de fotograf în expoziția „Vogue 100: A Century of Style/ Vogue 100: Un secol de stil”. Fotograf amator ea însăși, Kate Middleton patronează National Portrait Gallery și va vedea expoziția miercuri. Pozând pentru prima oară pe coperta unei reviste, în speță pe cea a ediției britanice a Vogue, Kate succedă prințesei Diana care a apărut cu grație pe coperta Vogue de patru ori. Ultimul său pictorial, surprins de fotograful Patrick Demarchelier, a fost în 1997, anul morții sale. Un alt pictorial Vogue al Dianei, realizat tot de Demarchelier, o arată pe prințesă îmbrăcată în alb-negru și purtând o tiara, imaginea fiind expusă și ea la expoziția de la National Portrait Gallery.

Pictorialul lui Kate Middleton este realizat pentru a fi unul memorabil la rândul său. Stilizat de unul dintre stiliștii seniori ai revistei, Lucinda Chambers, fotografia o surprinde pe Ducesa de Cambridge într-o ipostază extrem de naturală, zâmbind radios, cu un machiaj minimalist, într-o stare relaxată și senină. Fotograful Josh Olins a declarat pentru Huffington Post cu această ocazie: "Acesta a fost primul pictorial al ducesei pentru o revistă și a fost o reală bucurie să lucrez cu ea, are un talent înnăscut”, a exprimat fotograful care a primit undă verde de la National Portrait Gallery și de la Palatul Kensington. Fotograful de origine britanică, care trăiește în New York, lucrează regulat pentru Vogue și a realizat campanii de fotografie pentru case de modă prestigioase precum Calvin Klein și Louis Vuitton.

O sursă a revistei a dezvăluit că Ducesa de Cambridge s-a consultat îndeaproape cu directorul de stil în privința vestimentației chic și adecvate regiunii campestre. Pe fotografia de copertă, Kate este surprinsă purtând un trenci Burberry și o cămașă de 293 de lire a aceleiași case de modă. Pălăria verde este de la magazinul vintage Beyond Retro.