Acțiunea „Fă sport indiferent de vârstă” , dar și de ...kilograme, şi-a mai derulat un episod, la Roșia, după cel din primăvară, unul derulat într-o zonă de vis, dar și în compania unor adevărați prieteni cum s-au dovedit „roșienii” încă o dată pe dreptunghiul sintetic și nu numai.

 

Această nouă acțiune din multiplele „ieșiri” derulate în cadrul proiectului „Fă sport indiferent de vârstă”, dar și de... kilograme, a mai putut „întoarce” o filă datorită invitației făcute de Remus Moțiu și Valentin Burescu, două „piese grele” din angrenajul echipei locale Unirea Roșia care activează în Liga a V-a, Seria a II-a.

Propunere inedită, acceptată fără rezerve

Sosiți la Roșia pe un timp tipic „londonez” oaspeții au fost luați „în primire” foarte scurt, fiind invitați la ședința tehnică, unde s-a stabilit programul serii. „Presarii” au sosit însoțiți de Radu Bitea, președintele AJF Bihor, Gheorghe Rusu, directorul de competiții din cadrul AJF Bihor, dar și de prietenii lor de pe aceste meleaguri Silviu Toda, primarul comunei Căbești, Ionuț Cergheș și Ionel Goina, mari iubitori de sport și întotdeauna prezenți la toate acțiunile derulate în cadrul acestui reușit proiect. Gazdele au lansat o propunere acceptată imediat de toți cei prezenți, una de a se forma trei echipe de joc. „Presarii” s-au „rupt” în două alcătuind două formații cu titulatura de albi și vișinii, singurul care a reprezentat ambele culori ale echipei presei fiind Nicolae Mihalcea, cel care a apărat în ambele porți, iar în întâlnirea directă a jucat la vișinii, în timp ce poarta „albilor” a fost ferecată de localnicul „Mitru”. Ineditul „triunghiular” de la Roșia a fost o reușită deplină din punct de vedere al calității meciurilor, dar mai ales prin prisma faptului că la final nimeni nu a pus preț pe scorurile înregistrate (de altfel, uită-te imediat), „rotirea” juctorilor fiind una care a făcut ca fiecare să-și „expună” propriul talent în lumina „ceții londoneze” care a fost dată la o parte pe final de o ploaie măruntă, sosită însă prea târziu pentru a mai deranja pe cineva.

Talente și ...talente!

Organizatorii acestei acțiuni, „siamezii” Remus Moțiu și Valentin Burescu, s-au dovedit a fi un adevărat „cuplu” pe teren, deoarece au „arat” necontenit suprafața de joc, sprijiniți fiind de „dispecerul” Ioan Gherlea și el un pilon de bază în fotbalul jucat pe „Valea Roșiei”. Dumitru Hortea a fost catalogat drept portarul serii, în timp ce Alexandru Haiduc  a fost „economul” echipei, jucând foarte calculat. „Renegatul” serii a fost Victor Mihalcea prin „trădarea” colegilor de breaslă pe care în permanență i-a „amenințat” din linia ofensivă în care a activat la trupa „albastră”. Nicolae Mihalcea  a fost un real „alb-vișiniu” activând în ambele echipe, în timp ce pe post de „libero” Teo Biriș s-a achitat de sarcini. Gabriel Matica a dat dovadă de multă „sobrietate” în joc, iar „artificiile” lui Costi Demian au fost bine „prezentate”, ca și recitalul lui Ionel Goina, mult mai „zglobiu” ca în alte partide. Inconfundabil, în „relief” a ieșit golgheterul all-time al presarilor, Ionel „Totino” Popa, cam „subțire” în acest triunghiular, dar care a marcat „golul serii” cu o „torpilă ucigătoare” de la mijlocul terenului. La „vișinii”, încă o dată Gheorghe Rusu și-a etalat momentele de adevărat „jongleor”, în timp ce Silviu Toda a fost un adevărat factor de echilibru. Dorind să-și etaleze talentul în poartă, Ionuț Cergheș a reușit „plonjonul serii”, unul artistic, dar și eficient. Mult „deranj”, dar mai ales panică au produs raidurile „vitezistului” Horia Buz, „curentat” de câteva ori, cu blândețe totuși, de „amabilii” fundași adverși. Atmosfera serii a fost de multe ori „poluată” de cel mai „vocal” jucător de pe teren, Sandu Guiaș, însă decibelii lui au fost în nota unor jocuri liniștite, disputate într-o manieră  în care sportivitatea a învins.

Faze „disecate” într-o locație de vis

Dacă acest triunghiular a început ca la „marile confruntări” cu o ședință tehnică, organizatorii au organizat, după meciuri, o nouă întâlnire cu „actorii” din teren pentru a „diseca” toate fazele controversate de joc. Remus Moțiu a dorit prin acest mod de a nu lăsa „interpretări” sau discuții ulterioare asupra „luptelor”desfășurate cu multă „încrâncenare” pe suprafața de joc. Locația aleasă, Pensiunea Roșia, s-a dovedit a fi una de vis, iar personalul, Teodora Perț - administrator și Dorina Pașcondea, unul pus la „patru ace”, atât din punct de vedere al etichetei, cât și a preparatelor pregătite și prezentate la cel mai înalt standard. Pentru ca „litigiile” să fie bine înlăturate, prezența primarului comunei Roșia, Florin Bonca, a fost una benefică, deoarece atmosfera s-a dovedit a fi una deosebit de destinsă. Așadar, s-a mai derulat o etapă din acest proiect în care câștig de cauză a avut, ca de obicei, sportul, dar și noile prietenii care s-au legat într-o seară de neuitat pentru cei prezenți, care au promis că vor mai participa la astfel de acțiuni.

Albaștri: Dumitru Hortea - Valentin Burescu, Remus Moțiu, Ioan Gherlea, Victor Mihalcea, Alexandru Haiduc.

Albi: Nicolae Mihalcea - Gabriel Matica, Teo Biriș, Costi Demian, Ionel Goina, Ionel „Totino” Popa.

Vișinii: Nicolae Mihalcea - Sandu Guiaș, Silviu Toda, Gheorghe Rusu, Ionuț Cergheș, Horia Buz.

Arbitru: Radu Bitea.