După mai bine de o lună de la ultimul meci disputat în faţa propriilor suporteri, echipa de handbal feminin CSU CSM Oradea, care activează în Seria B a Diviziei A, înfruntă astăzi de la ora 10.00 în sala de sport a Universităţii din Oradea, ocupanta locului al 4-lea, CSM Slatina. Meciul contează pentru etapa a 19-a.

 

Creşterea de formă demonstrată în acest retur se doreşte a fi confirmată şi în acest joc extrem de dificil. Orădencele pregătite de Doina Ardelean vin după un rezultat pozitiv, remiza din deplasare (20-20) cu Mureşul Târgu Mureş (fostă prim-divizionară), fapt ce trebuie să contribuie la moralul echipei. În acelaşi timp, oaspetele traversează o perioadă bună după un debut de retur cu stângul. Cu două etape în urmă, CSM Slatina a pierdut greu (32-31), în deplasare, cu Cetate Devatrans, una dintre cele două „forţe” ale seriei, după ce la pauză se aflau în avantaj cu 16-15. În acest moment oaspetele ocupă locul al 4-lea cu 33 de puncte (unul mai puţin decât ocupanta locului al 3-lea dar şi un joc mai puţin disputat) după 11 succese şi 5 înfrângeri. În acelaşi timp, CSU Oradea se află pe poziţia a 10-a cu 7 puncte după 2 victorii, un egal şi 13 eşecuri. Disputa este cu atât mai dificilă cu cât CSM Slatina nu îşi permite să facă niciun pas greşit în lupta pentru locul al treilea. Cu toate că ora de desfăşurare a meciului nu este una accesibilă tuturor, iubitorii handbalului din Oradea sunt aşteptaţi să încurajeze echipa oraşului. Intrarea spectatorilor va fi liberă. Dreptatea în teren va fi împărţită de către cuplul de arbitri de Ligă Naţională C. Băban – I. Marta din Baia Mare.

Celelalte jocuri ale rundei sunt: CSM Bisitriţa - CSU de Vest Timişoara, Avram Iancu Arad - Mureşul Târgu Mureş, Naţional Braşov - CSU Reşiţa şi Cetate Devatrans - Sepsi Sf. Gheorghe. SCM Piteşti va sta.

Pe primele locuri sunt: 1. CSM Bistriţa - 51 puncte (17 jocuri), 2. Cetate Devatrans - 48 p (17 j), 3. SCM Piteşti - 34 p (17 j), 4. CSM Slatina - 33 p (16 j), 5. CSU Reşiţa - 25 p (16 j), 6. CSU de Vest Timişoara - 25 p (16 j).