Actorul american Matt Damon reia rolul fostului asasin CIA Jason Bourne în cea mai recentă producţie din celebra serie "Bourne", regizată de Paul Greengrass, care va rula pe ecranele cinematografelor începând cu data de 27 iulie, informează Reuters.

 

În cea mai nouă producţie "Bourne", Damon joacă rolul unui erou cunoscut și cu multiple probleme de rezolvat, care revine în branșă, la graniţa greco-macedoneană, la un deceniu după ce s-a retras din activitate. La premiera europeană a filmului din Londra, Damon a spus că a fost "foarte distractiv" să intre din nou în pielea lui Bourne şi mai ales să se întoarcă şi să lucreze alături de atâtea chipuri familiare. Dar, din punct de vedere fizic, pregătirea pentru un film care are scene de luptă intense şi o urmărire de maşini majore, a fost o reală provocare, a recunoscut actorul. "A fost greu să mă pregătesc pentru rol, mult mai greu decât atunci când am aveam 29 de ani. Am 45 acum, aşa că sunt un cu totul alt animal", a glumit Damon.

"Dar, ştii, nu e rău să ai o astfel de problemă", a completat actorul, pe covorul roşu, într-un interviu acordat pentru Reuters. Întrebat cine ar câştiga o încăierare între Bourne şi un alt spion legendar al cinematografiei, James Bond, Damon nu a vrut să dea curs unei astfel de idei, dar nu a avut nici o îndoială cu privire la cine va juca următorul aspion MI6: actorul britanic Idris Elba.

"Îmi place Idris - Da, cred că e genial", a spus Damon. "Îl tot urmăresc și tot joacă din ce în ce mai bine. Ar îmbunătăţi franciza.", a spus Damon.

În cel mai recent film din franciza "Bourne", bazată pe romanele lui Robert Ludlum , Julia Stiles se întoarce în rolul lui Nicky Parsons, în timp ce actrița Alicia Vikander, care este un vechi fan al lui Bourne, debutează ca hacker în echipa directorului CIA.

"Jason Bourne", mai precis a cincea parte a francizei va începe să ruleze în cinematografe din 27 iulie.