Bilanț de excepție pentru elevii și profesorii Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș la etapa județeană a olimpiadelor și concursurilor școlare din acest an: 21 de premii și mențiuni, 7 dintre participanți calificându-se la etapa națională.

 

Profesorul Dan Ispas, directorul Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș”, i-a prezentat pe elevii care vor reprezenta Bihorul la fazele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare, felicitându-i pe ei și pe colegii profesori, ingineri și economiști care îi pregătesc și îndrumă. Cei șapte olimpici de la „Ciordaș” care s-au calificat la etapa națională după ce au obținut premii la cea județeană sunt: Dragoș-Paul Briscan (locul I, clasa a IX-a), Raul-Mihai Cap (premiul III, clasa a XI-a), Roxana-Maria Bodin (premiul I, clasa a XII-a) și Florina-Denisa Marcu (premiul II, clasa a XII-a), toți la Concursul de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, precum și Alexandra-Camelia Cosma (clasa a XI-a), Alina-Tabita Pișta-Sârb și Claudiu-Marcel Mihiț (clasa a XII-a), tustrei la Olimpiada de Tehnologii.

După cum spuneam, bilanțul celor de la „Ciordaș” este și mai bogat în acest an, încă 14 elevi întorcându-se de la etapa județeană cu rezultate foarte bune. Cinci elevi s-au clasat pe locul doi – Vlad-George Cristea (Geografie, clasa a XII-a), Ioana-Tabita Ungur (Franceză, clasa a XI-a), Cătălin-George Popa (clasa a XI-a), Raul-Beniamin Popa (clasa a XII-a) și Melania-Carmen Ciotea (clasa a XI-a), ultimii trei, la Olimpiada de Tehnologii. Pe cea de-a treia treaptă a podiumului au urcat elevii Andreea-Diana Tau (la Concursul de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, clasa a IX-a), Alina Lup (Franceză, clasa a X-a), Boros Rakhel-Dorottya (clasa a XII-a) și Ionuț-Giorgian Balint (clasa a XI-a), ambii la Olimpiada de Tehnologii. Mențiuni au obținut: Boroş Rakhel-Dorottya (clasa a XII-a), Evelin-Rafaela Plaștin (clasa a XII-a), Cătălin-Andrei Perț (clasa a IX-a), tustrei la Concursul de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, Ruben Balint și Dacian-Ciprian Banciu, ambii la Olimpiada de Tehnologii, clasa a XI-a.

Desigur, trebuie subliniat efortul depus de dascălii care, sacrificând din timpul lor liber, au rămas de multe ori peste program pentru pregătirea suplimentară a elevilor olimpici, acești profesori merituoși fiind: Crina Bercovici, Gheorghe Cap, Nicolae Ile (matematică), Mihaela Laza (geografie), Corina Sabău (franceză), Claudia Cighir, Aurelia Pașcalău, Szatmari Edit, Nicușor Groza, Rodica Monenciu, Mirela Tudor, Ioan Indre, Mirela Avram și Alina Gal (tehnologii).

R.C.