Bodea, la mâna Consiliului Naţional

Biroul Politic Național al PNL a decis, ieri, excluderea din partid a senatorului bihorean Cristian Bodea, însă această decizie trebuie validată de Consiliul Naţional de Coordonare. Bodea a avut o serie de ieșiri publice ironice la adresa conducerii partidului și a președintelui Iohannis.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, ieri, că BPN a votat excluderea din partid a deputatului Theodor Paleologu şi a senatorului Cristian Bodea, afirmând că validarea deciziei se va face în Consiliul Naţional de Coordonare al partidului. Întrebată dacă decizia luată în BPN va trebui validată de Consiliul Național de Coordonare al PNL, copreședintele liberal a spus: „O validare în CNC se va face la momentul la care se va ține acest Consiliu Național. (...) La momentul acesta votul a fost în Biroul Politic Național și propunerea va merge unde trebuie”. Gorghiu și Blaga au fost întrebați dacă Theodor Paleologu și Cristian Bodea nu trebuiau chemați pentru a-și exprima punctul de vedere în legătură cu propunerea de excludere a lor din partid. Vasile Blaga a oferit explicații: „Este ceva nepublic în treaba asta?. (...) Am primit răspuns de la televiziunile dumneavoastră în cazul celor doi și aseară. Deci, știau”. Votul dat în BPN în cazul celor doi a fost secret cu buletine.

Un fleac, s-au ciuruit singuri

După decizia Biroului Permanent, Cristian Bodea a postat, pe Facebook, următorul mesaj: „Un fleac, s-au ciuruit singuri! Pilat din Deal a ordonat, orbeşte ei s-au executat! Când ţi se flutură dosarul pe sub nas la Cotroceni, nici nu prea ai de ales, oricât de mare „presh” te dai tu la lume. Ceea ce nu le scuză „performanţa” de a face partidul praf. Dar Kaiserului nu îi trebuie oameni deştepţi, ci obedienţi. Şi uite aşa, Milică al II-lea va distruge şi el un partid istoric. Iar Alina Gorghiu va fi folosită peste veacuri pentru a ilustra cuvântul „marionetă”. În timp ce Vasile Blaga va sta cuminte în lanţul şantajului până când vor mai avea nevoie să ţină pediştii captivi. Mai lipseşte să îl atragă şi pe Băsescu în cuşca de la Cotroceni şi planul de manipulare al dreptei e finalizat. Am înţeles şi eu, în sfârşit, ce înseamnă sa fii „popular”, ca doctrină: să taci naibii şi să execuţi! Faină acoperire pentru dictatură, Kaisere!”

Iohannis, „marele ayatollah al României”

Problemele pentru senatorul bihorean au început imediat după alegerile locale, când a criticat rezultatul obţinut de PNL în Bucureşti: „Ăsta a fost dezastrul pe care ei nu au vrut să-l vadă, pentru că au crezut orbeşte că Iohannis e marele ayatollah al României şi românii se pleacă în faţa lui. Ei bine, românii nu dau doi bani pe un zeu care nu are fulgere şi care consideră că trebuie adulat pentru că el există. Asta e problema principală a partidului”, a scris Cristian Bodea pe Facebook. Ulterior, după ce a fost înlocuit din comisia juridică a Senatului, el a revenit cu o postare în care menţionează că vrea „un partid liberal liber”. „Cristian Bodea nu mai acceptă dictatura în PNL! Nu mai acceptă preşedinţi impuşi de Iohannis! Nu mai acceptă discursuri impuse de Iohannis! Nu mai acceptă să trăiască în frică într-un partid LIBERAL! PNL nu este al lui Iohannis, este al liberalilor! PNL trebuie să îşi aleagă conducerea într-un Congres democratic, nu la ordine nemţeşti! PNL trebuie să redevină un partid de dreapta, liber şi nesupus! Nu mor leii când vor hienele!”, a precizat Bodea în postarea pe Facebook.