În etapa a 8-a din Grupa B a Ligii Campionilor Europeni la baschet masculin, CSM CSU Oradea a suferit cea de-a 5-a înfrângere. Echipa pregătită de Cristian Achim, lipsită de aportul a patru jucători de bază, a pierdut 79-50 (25-12, 17-7, 19-21, 18-10) duelul din deplasare cu echipa turcă, Pinar Karsiyaka.

 

Fără baschetbalişti precum Sean Barnette, Titus Nicoară, Muhamed Pasalic şi Andrei Mandache, toţi accidentaţi, CSM CSU Oradea nu a avut nicio şansă în meciul din Turcia. Gazdele au avut jocul la discreţie, diferenţa după primele două sferturi, 23 de puncte, fiind elocventă în acest sens. A urmat sfertul al treilea în care tehnicianul gazdelor a introdus în teren jucătorii mai puţin utilizaţi astfel că bihorenii au reuşit să echilibreze. Roş-albaştrii şi-au adjudecat cele 10 minute cu scorul de 21-19. În secvenţa decisivă situaţia a reintrat în nota obişnuită a primelor două sferturi astfel că, CSM CSU a pierdut la final la o diferenţă de 29 de puncte, ecart care nu lasă loc de comentarii. Probabil că formaţia din Izmir ar fi câştigat şi în condiţiile în care bihorenii ar fi fost în formulă completă, dar cu siguranţă ar fi făcut-o la o diferenţă mult mai mică. Cu toate că Sean Denison a avut cea mai bună prestaţie de când a revenit la CSM CSU (pivotul canadian a realizat 19 puncte şi 8 recuperări), iar Branko Mirkovic a oferit cele mai multe pase decisive (11), „leii roşii” nu au putut face faţă uneia dintre favoritele grupei. Un aspect negativ este faptul că pe tot parcursul acestei partide baschetbaliştii pregătiţi de Cristian Achim nu au izbutit să înscrie niciun coş de la distanţă din cele 10 încercări avute. În urma acestei înfrângeri, campioana României are un bilanţ de 3 succese şi 5 înfrângeri. În etapa următoare, CSM CSU va evolua miercuri, 14 decembrie, pe teren propriu cu formaţia israeliană, Maccabi Rishon. Până la ora acelui duel, roş-albaştrii vor evolua tot la Areana Antonio Alexe, sâmbătă 10 decembrie, de la ora 19.55, cu BC Mureş într-un meci contând pentru etapa a 12-a din Liga Naţională.

 

Pentru CSM CSU Oradea au punctat: Sean Denison 19 puncte, Branko Mirkovic 8, Uros Lucic 6, Bogdan Ţibîrnă 5, Bogdan Nicolescu 4 şi Rareş Paşca 4.

 

Alte rezultate din Grupa B: Maccabi Rishon - Kataja basket 69-88 şi Venezia - Le Mans 74-62. Partida Avtodor Saratov - Khimik Yuzhne s-a disputat ieri după închiderea ediţiei.

 

Clasament

  1. Le Mans - 14 puncte (8 jocuri)
  2. Venezia - 14 puncte (8 jocuri)
  3. Karsiyaka - 13 puncte (8 jocuri)
  4. Kataja Basket - 12 puncte (8 jocuri)
  5. Maccabi - 11 puncte (8 jocuri)
  6. CSM Oradea - 11 puncte (8 jocuri)
  7. Saratov - 10 puncte (7 jocuri)
  8. Khimik - 8 puncte (7 jocuri)