Cele două absențe importante din „cinciul” de bază al orădenilor, Sean Barnette și Martin Zeno, par să afecteze mult jocul campioanei. Într-un duel cu una dintre favoritele la titlu, echipa pregătită de Cristian Achim, la capătul unui joc modest din puct de vedere defensiv, s-a văzut învinsă cu scorul de 90-86 (26-17, 17-22, 23-25, 24-22) într-un meci contând pentru etapa a 5-a a Ligii Naționale de baschet masculin.

Prima parte a meciului a fost adjudecată clar de către echipa gazdă care a înscris foarte mult de la distanță, bihorenii nefiind capabili să le contracareze jocul. Cu patru modificări față de formula cu care s-a început meciul, CSM CSU a arătat mult mai bine din punct de vedere defensiv în sfertul al doilea pe care de altfel și l-a adjudecat cu scorul de 22-17, fapt ce a făcut ca repriza secundă să pornească de la scorul 43-39 în favoarea bucureștenilor. Sfertul al treilea a fost unul de „care pe care”. Cele două formații s-au succedat pe rând la conducere, dar plusul de concentrare din final a făcut ca gazdele să intre în avantaj (66-64) în secvența decisivă. Ultimele 10 minute parcă vin să confirme încă o dată că roș-albaștrii au o problemă în a gestiona finalurile de meci. Asemănător într-o oarecare măsură cu ceea ce s-a întâmplat la Sibiu, CSM CSU a cedat în Capitală, după ce a avut forța să întoarcă rezultatul în favoarea ei, după un parțial de 10-0 realizat la mijlocul secvenței decisive. CSM CSU conducea cu 78-75 în minutul 36 și cu 78-77 cu trei minute înainte de final dar lipsa de concentrare a făcut ca gazdele să revină în avantaj și să se impună în cele din urmă cu 90-86.

Au plecat direct în Israel

Așadar al doilea eșec din cinci partide disputate în Liga Națională care vine totuși pe fondul a două absențe importante din echipa de bază dar și ca urmare a oboselii pe care orădenii o resimt din cauza programului extrem de încărcat. Totuși obiectivul principal al echipei este accederea în playoff și, apoi, asemenea Asesoftului de altădată, să își tureze motoarele atunci când contează cu adevărat. Pentru orădeni urmează același program aglomerat în care vor disputa câte două partide săptămânal. De la București, orădenii au plecat direct în Israel unde mâine vor juca cea de-a doua etapă din Liga Campionilor în compania echipei Maccabi Rishon LeZion.

CSM CSU Oradea: Mirkovic 15p (3×3p), Mandache 15 (2), Petrişor 2, Paşca 2, Nicoară 6, Denison 19 (1), Comagic 10, Ţibîrnă, Pasalic 13 (3), Nicolescu 4. Antrenor: Cristian Achim.

Steaua CSM București: Paul 10p (2×3p), Szijártó 4, Malesevic 12 (2), Jevtovic 6, Long 10, Runkauskas 18 (3), Baciu 10, Dudzinski 20 (3). Antrenor: Claudiu Fometescu.

Celelate rezultate ale etapei a 5-a: SCMU Craiova - Phoenix Galați 80-69, Olimpic Baia Mare - Dinamo București 78-75, BC Timișoara – BCMU Pitești 76-57 și CSU Sibiu - U BT Cluj 84-87. BC Mureș a stat.

În etapa viitoare, CSM CSU Oradea va juca pe teren prorpiu, sâmbătă de la ora 17.00 (Digi Sport), cu SCMU Craiova.