Jiul Petroşani - FC Bihor 1-0 (1-0)
Marcator
: Pintilii 12 (11 m)
Spectatori: aproximativ 500
Cartonaşe galbene: -/ Lipitor, Săndulescu
Cartonaş roşu: Pintilii 17
Jiul: Olteanu - Matei, Dinu, Pintilii, Stancu - Răduţoiu (68 Tismănaru), Drăghici, M. Gheorghe, Boboc - Apetri (50 Stuparu), Câmpeanu (55 Istinie). Rezerve: A. Ilie - Antohi, Roiu, Drăgulici. Antrenor principal: Gheorghe Poenaru.
FC Bihor: Lipitor - Ţârcă (46 Ryan), Ambruş, Muscă, Cosma - Opriceană, Mihu, Săndulescu, S. Achim (73 L. Todea) - Andor (56 Răzvan Ardelean) - Lukacs. Rezerve: Fildan - Predică, Miheş, Lorincz. Antrenor principal: Gheorghe Silaghi.
Arbitri: Constantin Făniţă (Timişoara) - la centru; Ion Olteanu, Mircea Orbuleţ (Bucureşti) - asistenţi. Rezervă: Gabor Biro (Arad). Observator FRF: Sorin Găman (Târgu Jiu).

Orădenii şi-au propus să obţină un punct în deplasarea de la Petroşani. Până la urmă, însă, şi acest obiectiv minimal s-a dovedit a fi greu de îndeplinit. FC Bihor a cedat (0-1) în faţa Jiului Petroşani, cu toate că a evoluat aproape tot meciul cu un om în plus! Faptul că a evoluat atâta timp în inferioritate numerică fără să reuşească mare lucru demonstrează o dată în plus că echipa orădeană traversează o perioadă critică.

Dorinţa de reabilitare era cuvântul de ordine în ambele tabere după rezulatele negative din etapa intermediară. A rezultat un meci aspru, lipsit de spectaculozitate, aspect, însă, de înţeles în condiţiile în care echipele aveau mare nevoie de puncte.
Oaspeţii n-au avut prea mult timp pentru a interpreta o partitură defensivă. FC Bihor s-a văzut condusă încă din minutul 12. Lipitor a avut o intervenţie hazardată în careu asupra lui Boboc şi Pintilii a marcat din lovitură de la 11 metri (1-0). Cinci minute mai târziu, lucrurile păreau să ia o întorsătura favorabilă pentru bihoreni. Autorul golului a comis un fault dur pentru care a văzut cartonaşul roşu. Eliminarea fundaşului care în vară a fost aproape de un transfer la Steaua a făcut să încolţească speranţa în rândul fanilor orădeni. Degeaba, chiar dacă "roş-albaştrii" s-au aflat la cârma jocului. În inferioritate numerică, "minerii" au jucat cu şi mai multă determinare pentru a-şi apăra fragilul avantaj.
Că gazdele au încercat acest lucru prin orice mijloace o dovedeşte şi faza din minutul 43, care putea schimba radical cursul jocului. Matei l-a ţinut pe Lukacs în careu, arbitrul de centru a dictat penalty, dar s-a răzgândit după ce s-a consultat cu asistentul de pe acea parte a terenului şi a "mutat" infracţiunea în afara suprafeţei de pedeapsă! Bihorenii au continuat să domine şi au forţat în ofensivă, dar fără folos, din moment ce au dat dovadă din nou de lipsă de luciditate în faza de finalizare.
FC Bihor a mai ratat o posibilitate de a-şi adăuga punct(e) la zestrea săracă adunată până acum, făcându-i astfel pe suporteri să se gândească că vor trebui să treacă iar prin emoţiile din sezonul trecut, când favoriţii lor s-au salvat in extremis de la retrogradare...