Oradea are onoarea de a fi centrul regional pentru preselecţiile desfăşurate în această vară de televiziunea naţională TVR1. TVR va difuza în toamnă, în noua grilă de programe „Un talent show de folclor”  intitulat  „O vedetă populară”. La Oradea sunt aşteptaţi, astăzi, concurenţi din regiunea Crişana şi Maramureş.

Preselecţiile pentru cel mai nou show de talent al televiziunii naţionale au loc în această vară în şapte oraşe mari din România, Oradea fiind unul dintre ele. În oraşul nostru sunt aşteptaţi, astăzi, concurenţi din Maramureş şi Crişana, preselecţiile având loc la Filarmonica de Stat, începând cu ora 10.00. Alegerea oraşului nostru ca centru regional în cadrul preselecţiilor este rezultatul unei bune colaborări între TVR şi instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Bihor, respectiv Şcoala de Arte „Francisc Hubic” şi Filarmonica de Stat din Oradea. În plus, de-alungul timpului televiziunea naţională a avut strânse relaţii cu artiştii bihoreni.                                       

 „Având în vedere excelenta colaborare cu instituţiile şi artiştii din Bihor şi în mod cu totul special parteneriatul excelent realizat cu Orchestra Rapsodia Bihoreană,  dirijor pe prof. Liviu Buţiu,  în cadrul emisiunii „O dată-n viaţă”, precum şi potenţialul pe care îl are zona în privinţa folclorului, ne dorim ca preselecţia pentru regiunea Maramureş / Crişana, să aibă loc la Oradea” a arătat  Iuliana Tudor. Iuliana Tudor este realizatorul emisiunii „O dată-n viaţă” şi este cea care, alături de producătorul Elise Stan, coordonează acest proiect.

„Dorim să subliniem că această colaborare va aduce un beneficiu în plus vieţii culturale a judeţului Bihor, contribuind astfel la promovarea imaginii şi a tradiţiilor din zona Crişanei, dar şi la promovarea talentelor locale, prin intermediul acestei emisiuni TV”, a transmis Liviu Buţiu, directorul interimar al Şcolii de Arte Francisc Hubic.