Baschetbaliștii pregătiți de Cristian Achim au disputat primele jocuri de verificare la Sibiu în cadrul turneului memorial „Elemer Tordai”. În jocul pentru stabilirea locului al treilea, orădenii s-au impus clar (71-56) în fața lui BC Mureș, o reeditarea a finalei Ligii Naționale din sezonul trecut.

 

Înfrângere cu BCM U Pitești

Cu două victorii și o înfrângere, CSM CSU Oradea s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului la tradiționalul turneu sibian care a reunit jumătate dintre echipele care vor lua startul în noua ediție a Ligii Naționale. Debutul a coincis cu o înfrângere, bihorenii fiind învinși de BCM U Pitești cu scorul de 91-82. Dacă băieții pregătiți de Cristi Achim s-au aflat la primul joc amical, trupa lui Hristu Șapera avea în spate 4 meciuri de verificare. Cu relații de joc superioare, piteștenii și-au adjudecat partida grație în special evoluției din ultimul sfert. CSM CSU Oradea a început bine meciul câștigând prima secvență cu 24-15. Cel de-al doilea sfert a aparținut argeșenilor care, cu toate acestea, au intrat în dezavantaj la pauza mare, scor 41-38 pentru CSM CSU. Partea a treia a meciului a stat sub semnul echilibrului, rezultatul după 30 de minute fiind 62-59 pentru campioana României. Secvența decisivă a fost adjudecată clar de BCM U Pitești grație eficienței aruncărilor de la distanță dar și a oscilațiilor din jocul defensiv al ardelenilor. Cristian Achim a utilizat diferite formule de joc într-o partidă în care principalii marcatori ai orădenilor au fost Zeno cu 23 de puncte și Mirkovic cu 19 puncte.

Nici o emoție cu SCM U Craiova

În cea de-a doua partidă CSM CSU Oradea a învins clar, 78-64 pe SCM U Craiova. Jocul a fost la discreția bihorenilor care au condus în permanență în ciuda diferitelor formule de joc utilizate de antrenorul „leilor roșii”. Dacă după primele 10 minute orădenii conduceau cu 5 puncte (24-19) la jumătatea meciului ecartul s-a mărit la 7 lungimi, 44-37. Sfertul al 3-lea a fost controlat cu autoritate de campioni care au dus scorul la 64-47 după 30 de minute de joc. Cu turația motoarelor redusă dar și cu oltenii mai eficienți la aruncările de la distanță, CSM CSU termină meciul cu un avantaj de 14 puncte. Barnette cu 16 puncte și Zeno cu 12 au fost principalii realizatori ai orădenilor.

BC Mureș a existat doar în primul sfert

În ultima partidă, cea care a desemnat a treia clasată la turneul sibian, CSM CSU a întâlnit BC Mureș într-o reeditare a finalei Ligii Naționale din sezonul trecut. Cu un joc colectiv solid în care nu mai puțin de 10 jucători din cei 12 trecuți pe foaia oficială s-au înscris pe lista marcatorilor. Principalii realizatori au fost „noutățile” Denison cu 12 puncte și Pasalic cu 11 puncte. Oradea a început mai greu meciul fiind condusă după primele 10 minute cu 15-9. Din acel moment și până la final a existat practic o singură formație pe teren, CSM CSU adjudecându-și fiecare sfert la minimum 6 puncte (21-13, 24-18 și 17-10).