Ajuns la ediţia a XIV-a, concertul rock comemorativ "Give Peace a Chance" a adunat, aseară, pe terasa "La muzeu", zeci de orădeni, care au comemorat, prin muzică, tragicul eveniment de la Hiroshima.

 Ca de fiecare dată, repertoriul concertului Hiroshima, dedicat victimelor umanităţii, s-a îndreptat spre muzica rock de tip antirăzboinic, cu elemente satirice. Mai bine de două ore, orădenii au cântat alături de artiştii invitaţi: trupele Kim, Talentum şi Miraj, Călin Pop (Celelalte Cuvinte), David Bryan (Hotel FM), Alexandra & Alec (Bucureşti), Balogh Brigitta, Meda Codruţa Horjan, dar şi Florian, Iuliana şi Alexandrina Chelu. Evenimentul a fost organizat de Rock - Filarmonica Oradea, Casa de Cultură a municipiului şi Muzeul Ţării Crişurilor.
În urmă cu 63 de ani, bomba atomică Little Boy a fost lansată de bombardierul american Enola Gay. 57 de secunde mai târziu, un întreg oraş a fost carbonizat. Omenirea intrase în era războiului nuclear. Potrivit unor calcule aproximative, explozia a avut puterea echivalentă a 16.000 de tone de dinamită.