Ultima etapă din turul de campionat al Seriei B din Divizia A a adus ieri, în sala de sport a Universității din Oradea, pe CSU de Vest Timișoara, penultima clasată. Echipa gazdă a confirmat statutul de favorită impunându-se cu scorul de 33-31 (18-16), rezultat care-i consolidează poziția a 6-a din clasament.

A fost cea de-a 5-a victorie consecutivă fapt ce confirmă încă o dată că rezultatele pozitive nu pot să apară decât în timp și după o muncă asiduă. Fostă prim-divizionară, CSU de Vest Timișoara a venit la Oradea cu gândul să obțină cel de-al doilea succes al sezonului și astfel să spele din impresia modestă lăsată în actuala ediție de campionat. În aceste condiții dar mai ales ținând cont de faptul că nu mai puțin de 5 orădence nu s-au putut pregăti normal pe parcursul săptămânii trecute fiind afectate de viroze respiratorii, succesul este unul important.

Victorie normală în condițiile date

Meciul a început bine pentru orădence care s-au instalat la cârma jocului (9-5 în minutul 13) dar fără a se desprinde decisiv, scorul pauzei înregistrând o diferență de doar 2 goluri (18-16). Partea a doua s-a desfășurat aproximativ după aceleași coordonate, cu un avantaj minim pentru gazde și cu timișorencele căutând egalarea pe care au reușit-o în cele din urmă în minutul 44 (24-24). Fiind în mod evident echipa mai valoroasă, CSU CSM a controlat finalul partidei desprizându-se la 5 goluri în minutul 56. Cu toate acestea emoțiile nu au fost rispite decât după ultimul fluier al arbitrului, bănățencele fiind învinse la doar două goluri diferență (33-31). „Nu a fost ușor să pregătim acest meci în condițiile în care jumătate de echipă a fost afectată de viroze respiratorii inclusiv eu. Mai mult, victoriile din ultimele etape au lăsat urme în ceea ce privește prospețimea fizică. Din păcate între tur și retur nu există pauză astfel că va trebui să ne recuperăm din mers și să abordăm cu încredere partea a doua a campionatului. Mulțumim publicului pentru susținere și sperăm să-l putem ține aproape cu aceleași rezultate”, a declarat Doina Ardelean, antrenoarea CSU CSM Oradea. În următorul joc, orădencele vor evolua tot pe teren propriu, duminică 5 februarie, adversară urmând a le fi echipa Mureșul Târgu Mureș, a 4-a clasată.

CSU CSM Oradea: Edina Somogyi, Dezso Helga, Crina Pintea – Aurelia Cristoaica 3 goluri, Ligia Puț 4, Georgeta Vârtic 1, Elisabeta Hlinca 9, Bianca Mîrcă 1, Irina Munteanu 1, Valeria Motogna 3, Maria Damian 1, Cornelia Vrabie , Georgiana Codrea 5, Mădălina Pantea 5 și Anamaria Hercuț. Antrenori: Doina și Cristian Ardelean.