Teatrul Regina Maria a fost prezent în două festivaluri internaţionale, la finele stagiunii actuale. Actorii din distribuţia Leonce şi Lena au fost aplaudaţi la Constanţa, în cadrul Festivalului Internaţional „Miturile Cetăţii”, iar actorii din distribuţia În inima nopţii-Episodul Lear, au fost aplaudaţi de băimăreni, în cadrul Festivalului Internaţional Atelier.

 

Teatrul Regina Maria a ajuns la final de stagiune, după un an plin de spectacole care au umplut Sala Mare şi Sala Arcadia, sau au cucerit publicul din alte oraşe, în cadrul festivalurilor din ţară şi din străinătate. Chiar la finalul lunii iunie, înainte de a intra în vacanţă, actorii trupei Iosif Vulcan au participat la două festivaluri internaţionale.

Astfel, anul 2016 a adus un nou festival la Constanţa, „Festivalul Internaţional Miturile Cetăţii”, prin care se doreşte reînnodarea Serilor de Teatru Antic din anii '70. Teatrul Regina Maria a avut onoarea de a fi invitat la această manifestare teatrală importantă cu spectacolul „Leonce şi Lena”, care s-a jucat marţi, 21 iunie, de la ora 21:30, pe scena mobilă, amplasată în Piaţa Ovidiu. Dinamică şi încântătoare, comedia muzicală a cucerit publicul constănţean şi turiştii veniţi din toate colţurile ţării. La reprezentaţie au fost peste 400 de spectatori, care au ovaţionat actorii şi au cerut bisuri.

După întoarcerea de la Craiova, trupa Iosif Vulcan s-a îndreptat spre Baia Mare, pentru a onora invitaţia de a juca spectacolul În inima nopţii-Episodul Lear în cadrul celui mai vechi festival internaţional de teatru din România: Festivalul Atelier, aflat la cea de-a XXIII-a ediţie. „Şi de această dată spectacolul s-a jucat cu casa închisă, iar Piaţa Libertăţii din centrul istoric al oraşului Baia Mare s-a umplut de privitori, care au acceptat în egală măsură cu cei aflaţi în interiorul cubului transparent, invitaţia de a deveni părtaşi la povestea Regelui Lear. Aplauzele şi aprecierea generală au fost pe măsura talentului celor care slujesc cu atâta dăruire Scena”, se arată în comunicatul instituţiei.

Până în toamnă, când actorii se întorc pe scenă în cadrul unei noi stagiuni, orădenii au ocazia de a merge la teatru pentru a viziona spectacolul „Vrăjitoarele din Salem, de Arthur Miller - regia Diana Păcurar, organizat de UNATC I. L. Caragiale în parteneriat cu Teatrul Regina Maria.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului, sau online pe www.biletmaster.ro.