Formaţia de handbal masculin CSM D&C Oradea şi-a reluat pregătirile în vederea returului, jucătorii antrenaţi de Sabin Dacău efectuând antrenamente pe plan local, intercalate cu jocuri amicale atunci când se iveşte ocazia. Două partide de verificare vor susţine handbaliştii orădeni astăzi, în compania grupării CSM Satu Mare.

Au plecat şapte jucători

Noul antrenor al echipei orădene, Sabin Dacău, a pornit la drum cu un lot redus numeric, nu mai puţin de şapte jucători neacceptând noua grilă de salarizare propus de conducerea clubului, preferând să-şi caute norocul pe la alte echipe. Astfel, nu vor mai îmbrăca tricoul CSM-ului din retur portarul Viman şi jucătorii de câmp Iulian, Nedelcu, Preda, Surducan, Taşcă şi Sas (ultimul, împrumutat de la HCM Constanţa, manifestându-şi dorinţa de a se întoarce la clubul de baştină). Ceilalţi jucători au ales să continue şi împreună cu noul tehnician să lupte pentru evitarea retrogradării. Nu va fi însă o misiune uşoară, primele trei etape din retur fiind decisive în vederea îndeplinirii obiectivului.

Lotul se va definitiva până la sfârşitul lunii

Pentru cele două amicale de astăzi, antrenorul Sabin Dacău a plecat spre Satu Mare cu doar 11 jucători, în lot fiind cooptaţi şi doi-trei juniori pentru a se putea completa foaia de joc. Din lotul obişnuit, vor lipsi Cosmin Liberţ (operat de menisc, jucătorul este în recuperare şi a plecat la un control în Bucureşti) şi Daniel Simeria, care este răcit. "Am lucrat deja cu băieţii, i-am găsit demoralizaţi, blazaţi, poate afectaţi fiind şi de situaţia din clasament şi de cea financiară. Dar îmbucurător este că aceia care au rămas s-au înhămat serios la treabă, răspund foarte bine la efort şi cred că împreună avem şanse să ne îndeplinim obiectivul. Urmează să facem şi două-trei transferuri, după ce vom şti ce buget avem la dispoziţie, astfel încât să definitivăm lotul până pe 31 ianuarie pentru a ne pregăti cât mai bine pentru debutul de sezon, de pe 14 februarie", ne-a declarat antrenorul Sabin Dacău. Nu este neglijat nici proiectul de formare a unei piramide a handbalului orădean, primii paşi fiind deja făcuţi. Astfel, s-a format o echipă de juniori, alcătuită pe scheletul fostei grupări de juniori Activ, care va evolua în deschiderea jocurilor de acasă ale CSM D&C, probabil din sezonul viitor. Oricum, mai multe probleme vor fi dezbătute săptămâna viitoare, când se vor întâlni Pavel Mercea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal Bihor, Ionel Bungău, preşedintele CSM Oradea, prof. Dan Matei, directorul LPS Bihorul, inspectorul de sport Tiberiu Sâncelean şi Sabin Dacău, antrenorul formaţiei CSM D&C Oradea, principalul scop următir de reuniune fiind demararea primelor acţiuni de formare a piramidei handbalului bihorean.