În cadrul dublei dintre Steaua Bucureşti şi CSM Digi Oradea disputate în Capitală, care a decis practic câştigătoarea sezonului regulat al Superligii Naţionale de polo, echipa pregătită de Kadar Kalman a câştigat categoric primul meci (17-9), dar l-a pierdut clar pe al doilea (7-11).

 

În ciuda numeroaselor probleme medicale din cadrul lotului, dar şi a absenţei lui Andrei Creţu, CSM Digi a făcut un joc perfect în prima dispută. Cu Tiberiu Negrean şi Vojslav Cupic în formă maximă (ambii câte 5 goluri marcate), CSM Digi a surclasat echipa bucureşteană. Dacă în primele 3 sferturi jocul a fost în general echilibrat, ultima secvenţă a consemnat un scor neverosimil în favoarea orădenilor (6-0). Aşadar, primul meci din dubla cu Steaua s-a terminat 17-9 (4-2, 3-4, 4-3, 6-0) pentru orădeni. După un asemenea rezultat era de aşteptat ca bihorenii să îşi adjudece şi cel de-al doilea joc care ar fi făcut ca aceştia să termine sezonul regulat pe prima poziţie şi să aibă avantajul bazinului propriu în meciurile din playoff. Din nefericire, pronosticurile au fost infirmate, steliştii adjudecându-şi clar a doua dispută cu 11-7 (4-2, 2-2, 4-2, 1-1). Tiberiu Negrean a fost din nou de neoprit (4 goluri înscrise), dar, din păcate, colegii săi nu s-au ridicat la nivelul prestaţiei avute de „treiarul” orădean. Rezultatul vorbeşte de la sine despre cum au stat ostilităţile în bazin în ciuda faptului că a existat un moment cheie atunci când arbitrii au decis să anuleze un gol marcat de Negrean la scorul de 5-4 pentru gazde. Astfel că în loc de 5-5 s-a făcut imediat 6-4. Aşadar, în condiţiile date, CSM Digi va trebui să îşi demonstreze valoarea în finala campionatului, care cel mai probabil va fi tot cu Steaua, în ciuda faptului că nu va beneficia de avantajul propriului bazin.

 

CSM Digi Oradea: Pjetlovic, D. Creţu – S. Roland, Negrean 5+4, Markovic 2+0, Chioveanu, Popoviciu 1+1, Georgescu 0+1, Cupic 5+1, Dunca, Gheorghe 2+0, Remeş 1+0 şi V. Kovats 1+0.

Antrenor: Kadar Kalman.

 

Steaua Bucureşti: Stoenescu - Drăguşin, Filipovic 2+4, Ianc 1+1, Diaconu 2+0, Teohari 0+1, Buşilă 0+1, Murisic 1+0, Krizman 2+1, Popescu, Ghiban 1+1, Goanţă 0+1.

Antrenor: Andrei Iosep.