Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea a fost miercuri, 18 mai, gazda fazei judeţene a Concursului Național „Educație rutieră - Educație pentru viață”. Echipajele câştigătoare, Liceul Tehnologic nr.1 Șuncuiuș şi Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” vor reprezenta Bihorul la faza naţională.

 

Concursul a avut două secțiuni. Prima, destinată elevilor de gimnaziu, care a constat în parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon și respectarea regulilor de circulație de către bicicliști în parcul școală și cea de-a doua, destinată elevilor de liceu, care a constat în verificarea cunoștințelor în domeniul rutier pe bază de chestionar, respectiv o probă de arbitraj în vederea identificării abaterilor de la respectarea regulilor de circulație de către bicicliști în parcul școală.

În urma concursului, la proba pentru secțiunea gimnaziu, câștigători au fost elevii de la Liceul Tehnologic nr.1 Șuncuiuș (echipaj format din elevii Amalia Ungur şi Sergiu Varga). Pe locul II s-a clasat Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ștei (echipaj format din George Plisco şi Răzvan Lucaciu), iar pe locul III s-a clasat Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei (echipaj format din elevii Robert Bucătaru şi Vlad Butişcă).

Proba pentru liceu a fost câştigată de Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”  (echipaj format din elevii Daniel Benea şi Mihaela Roşca). Pe locul II s-a clasat Liceul Tehnologic Horea din Marghita (echipaj format din elevii Ionuţ Dutcaş şi Tereki Zoltan) şi pe locul III, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș (echipaj format din elevii Simon Nistor şi Silviu Laza).

Locul I, atât secțiunea de gimnaziu cât și cel de liceu, vor reprezenta județul la faza națională a concursului „Educație rutieră – Educație pentru viață”, ce va avea loc în a doua parte a lunii iulie.

Câștigătorii concursului au fost premiați de către Asociația ARPER și partenerul oficial al concursului, Benvenuti, cu cupe, diplome și diverse premii personalizate. Toți participanții la concurs au primit șepcuțe și pachețele personalizate oferite de către organizatori.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Română pentru Promovarea Educației și Siguranței Rutiere (ARPER), Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor – Serviciul Poliției Rutiere Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Benvenuti Oradea.