Două tragedii l-au îndepărtat pe generalul pensat şi vopsit la sprâncene de Guvern: moartea poliţistului care îl însoţea în coloană oficială când se întorcea de la restaurant şi incendiul de la Colectiv. Fără ele, în locul lui Cioloş, l-am fi auzit pe păzitorul interesului naţional cum face şi desface guvernarea, iar Justiţia s-ar fi uitat în continuare la el ca la nişte sfinte moaşte cu stele pe umeri.

Armata fripturiştilor de strânsură a lui Oprea a intrat în sevraj când şeful cel mare s-a rostogolit din vârful Ministerului de Interne cu izmenele pe vine. În spatele lui a rămas în toată splendoare baia de serviciu dotată cu jacuzzi şi o limuzină nou nouţă în garajul instituţiei. La repezeală, în locul hârtiei igienice putea folosi diploma de doctor în drept, numai că aceasta era deja sigilată în pungă de plastic ca probă a imposturii generalului-izmană. Acel peticuţ de hârtie care-i certifica titlul de doctor al Facultăţii de Drept Bucureşti l-a catapultat la înălţimea magiştrilor Năstase şi Severin, ambii vedete-pârnăiaşi. Oprea nu a fost chitră şi prin mâna sa au trecut apoi plutoane de impostori care au primit grade şi diplome de doctor, în schimbul susţinerii partidului şi a conturilor aferente. Partidul fripturiştilor de strânsură emitea pretenţii la hălci tot mai mari din bucatele aşternute la masa guvernării. Au intervenit tragediile amintite şi partidul a început să simtă în nări damful tomberonului istoriei pregătit să-l înghită şi a început să caute soluţii de supravieţuire. Deşi începea să pută a hoit, a făcut ochi dulci „noului PNL”, iar aceast Frankenstein asamblat la repezeală de instalatorul sas era pregătit să înghită oferta. Nu putoarea i-a făcut să se răzgândească pe cei doi căprari de la butoanele partidului, ci electoratul care a început să se ţină de nas când a auzit de înţelegere. Mă rog, de Blaga nu ne-am fi mirat, a înghiţit destui broscoi la viaţa sa, dar lăuza Alina a surprins cu poftele ei ciudate. Mai ales că, la câteva zile după declinarea ofertei, Alina anunţa că şi-ar dori să rămână singura şefă a „noului PNL”. Asta da poftă!

Disperarea mercenarilor lui Oprea atinge apogeul. Se uită cu invidie la cealaltă ceată de fripturişti care, sub mâna molatecă a lui Tăriceanu, s-a legat bine în lesa PSD. Ăsta era sfârşitul inevitabil, când uşa birtului s-a dat de perete şi un hăhăit asezonat cu whisky şi gheaţă i-a readus în simţiri. Se contura a doua soluţie politică imorală declarată din viaţa lui Băsescu. Fostul preşedinte i-a înghiţit cu fulgi cu tot, la fel cum ar înghiţi un ou crud după o mahmureală marinărească. Ce mai conta că oul era clocit, dacă îi aducea câteva filiale mai acătării în teritoriu. Generalul-izmană ieşise însă la timp din partid, pentru a nu-i sta oul căpcăunului în gât. E o ciudăţenie aici, care îi uneşte în destinul politic pe Băsescu şi Oprea, deşi acum se îndepărtează aparent unul de celălalt. Băsescu a ridicat PD-ul începând cu acel „Petrică eşti cel mai bun” înfipt în spatele omului fără gât la cravată, iar Oprea se identifică cu UNPR-ul până la oglindă. Ce e UNPR fără Oprea decât o izmană fără un crac? Ce a ajuns PD-ul fără Băsescu decât un crocodil fără cap, adică fălci. A rămas doar o masă bezmetică de muşchi cusută la repezelă în costumul scorţoş şi ros de istorie moştenit de la Brătieni şi care după operaţia contra firii începe să semene cu un mutant periculos pentru democraţia românească. Democraţie ce seamănă tot mai mult cu experimentele din filmele lui Spielberg în care dinozaurii sunt readuşi la viaţă şi scapă de sub control. Faţă în faţă, PSD şi PNL sunt precum un Tyrannosaurus cu mustaţă de Teleorman pândind mişcările unei Godzila reşapate cu două capete, picotind după festin. Iar printre picioarele monştrilor, asemeni unei găini isterice care se crede vultur, se învârte un chelios nervos care vrea să redevină ministru. De Transporturi. Ei bine, în acest Penalik Park înţesat de prădători există o singură victimă: bugetul public. Nu uitaţi: aici sunt banii dumneavoastră!