Stadion: Vaşcău

Spectatori: peste 150

Marcatori: Petriş 73 / Cozac 83

Cartonaşe galbene: D. Dumuţa, Petriş / Ciocan, E. Faur, Ţârlea, Berindei

Padişul: Bărăian (46 Ardelean) – Deva, A. Banciu, D. Dumuţa, Cireap, Filip, Sime, Petriş, Suciu (60 Petran), Mune, Blaga.

Delegat: Iulian Jurj.

Dacia: Brisc - I. Faur, Marincean, Lakatos, Ciocan (46 Avram), Iambor, Şerb (50 E. Faur), Cozac, Ţârlea, Berindei (80 Leaho), D. Cuc.

Delegat: Dan Buşe.

Arbitri: Adrian Pop - la centru, Alexandru Corb şi Vasile Szilagyi - asistenţi.

Observator AJF: Ioan Blaj.

 

Lângă "Apa Boiului", la Vaşcău, ocupanta locului doi din Seria a II-a, Liga a V-a, Padişul Gurani, a mai făcut un pas greşit în tentativa de urmărire a liderului, Unirea Livada, prin semieşecul înregistrat în faţa unei echipe, Dacia Gepiu, care şi-a "vândut" scump pielea.

 

Pe un timp tipic londonez, cele două combatante au reuşit o partidă demnă de toată lauda în care cartea atacului a fost cuvântul de ordine, iar la final egalitatea consemnată a fost una în raport cu forţele de pe teren. Gazdele în mare lipsă de efectiv - Hulber, Ienciu, B. Dumuţa, Junc, suspendaţi, Chebeleu, Raţ, accidentaţi - au reuşit să prezinte o echipă de start care s-a autodepăşit, ţinând piept unui adversar mult mai experimentat, în care se regăsesc jucători cu vechi state de servicii în ligile superioare. De altfel şi calitatea jocului a fost mult peste nivelul Ligii a V-a, ca şi sportivitatea din teren, în ciuda mizei meciului.

Mune (3) a şutat din unghi, însă cu un reflex formidabil Brisc a salvat un gol ca şi marcat, după care Blaga (4) şi Filip (5) au şutat fără sorţi de izbândă, oaspeţii ripostând prin Berindei (7). Gazdele de conjunctură au avut iniţiativa, însă Mune (9), Suciu (11, 19) şi Filip (13) au fost fără şansă, iar oaspeţii au trimis alături prin Iambor (21) şi Berindei (24). Jocul a avut câteva momente mai calme după care Bărăian a avut intervenţia reprizei la un şut din unghi expediat puternic de Berindei (32). Partea a doua a debutat cu oaspeţii la timonă care au asediat careul advers, Cuc (48, 57), Berindei (51) Ţârlea (61) fiind aproape de finalizare, în timp ce la cealaltă poartă Brisc a "cules” un balon din picioarele lui Mune (53), iar Blaga (66) s-a pripit în suprafaţa de pedeapsă irosind o mare ocazie. Cireap a executat puternic o lovitură liberă pe care Brisc nu a reţinut-o, iar pe fază Petriş (73) a speculat greşeala deschizând scorul, (1-0). Golul a dat aripi celor din Gurani însă Brisc a fost atent la şuturile expediate de Petriş (76) şi Petran (79). O "torpilă” formidabilă din marginea careului mare a prins Cozac (83) care a restabilit egalitatea, (1-1), oaspeţii trecând pe lângă victorie în ultimele minute de joc prin Cuc (86) şi Marincean (88).

O remiză cât o înfrângere pentru Padişul Gurani, care acum are opt puncte mai puţin decât Unirea Livada.