Şteianca Irina Maria Bara (21 ani) s-a oprit în sferturile de finală la turneul cu premii în valoare de 25.000 de dolari de la Podgorica. Cea mai bună tenismenă bihoreană, situată pe locul 297 WTA, a pierdut dramatic un meci foarte echilibrat cu slovena Tadeja Majeric (26 ani, 239 WTA), după două ore şi 20 de minute de joc.

Cotată cu a opta şansă la câştigarea competiţiei, Irina şi-a adjudecat primul set cu 6-0, dar Majeric, favorită nr. 3, şi-a revenit în cel de-al doilea pe care l-a câştigat cu 6-1. Setul decisiv a fost foarte disputat şi cu mare încărcătură emoţională. Cele două tenismene au mers cap la cap până la 5-5, când românca a reuşit break-ul şi urma să servească pentru câştigarea întâlnirii. Din păcate, nu şi-a valorificat avantajul serviciul şi tenismena slovenă a egalat la 6. În tie-break, Majeric a fost mai precisă şi s-a impus cu 7-5, chiar dacă Irina a fost foarte aproape de răsturna situaţia, revenind de la 6-3 la 6-5.

În primele două tururi, Irina Maria Bara dispusese de Dejana Radanovic (Serbia) cu 7-5, 6-2, şi de Ani Mijacika (Croaţia), 6-3, 2-0, scor la care adversara a abandonat.

La „dublu", Irina a făcut pereche cu Mihaela Buzărnescu, dar româncele, favorite nr. 2, au pierdut în turul inaugural.

Săptămâna trecută, Irina Maria Bara câştigase primul turneu de 25.000 de dolari din carieră, în Ungaria, performanţă care a propulsat-o în top 300 WTA.