Peste 50 de copii, elevi în clasele pregătitoare Step by Step la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea au vizitat, ieri, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 1, încărcaţi cu daruri pentru colegii lor.

Elevii din clasa pregătitoare B, Clasa lui Baloo”, însoţiti de învăţătoarele Monika Eva Gaşpar şi Diana Mălan alături de elevii clasei pregătitoare C, Clasa minionilor” şi învăţătoarele Maria Barabaş şi Adela Sime, i-au vizitat, ieri, pe colegii lor de la CSEI nr. 1 Oradea. Încărcaţi cu coşurile toamnei, pline de fructe sănătoase, micii şcolari au dăruit din suflete lor fericire, dragoste şi lumină. Scopul acţiuni a fost acela de a-i sensibiliza pe cei mici, astfel de vizite având rolul de a le dezvolta altruismul. Elevii de la „Iuliu Maniu” au socializat, au cântat şi au petrecut câteva clipe alături de copii de la CSEI, demonstrând că, prin intermediul jocului, toate barierele cad. Oaspeţii au fost primiţi cu căldură de copii şi cadrele didactice de la CSEI nr.1, şi de directorul instituţiei Teodora Pantazi, care le-au prezentat activităţile desfăşurate în cadrul Centrului şi le-au mulţumit pentru darurile lor. Acţiunea de ieri a elevilor de la Liceul „Iuliu Maniu” a fost prima dintr-o serie de activităţi ce urmează să se desfăşoare, în perioada 23-27 octombrie, în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”. Pe parcursul a cinci zile, şcolarii vor învăţa mai multe despre alimentaţia sănătoasă, vor merge la cumpărături de fructe şi legume proaspete, vor găti, vor vizita o livadă şi vor afla chiar de la medici importanţa unui stil de viaţă sănătos. Toate activităţile planificate fac parte dintr-un proiect mai amplu, „Sănătate ca la carte”, derulat de Asociaţia Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională.

Scopul proiectului este de a dezvolta deprinderi pentru o viaţă echilibrată copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani prin adaptarea conţinutului activităţilor şcolare şi continuarea procesului de învăţare în familie. Provocarea pe care o propune acest proiect este adoptarea în familie a unui stil de viaţă sănătos şi asimilarea de către copii a cunoştinţelor necesare pentru a lua decizii corecte. Elementul central al proiectului îl constituie editarea şi tipărirea revistei „Sănătate ca la carte” sub semnătura dr. Florin Ioan Bălănică şi dr. Elena Iuliana Mihai. Având forma unei reviste de aplicaţii şcolare, cartea conţine 36 de pagini ilustrate, pline de informații utile pentru copii şi părinţi, jocuri şi aplicaţii educative, reţete sănătoase pentru cei mici şi familiile lor. Pornind de la conţinutul lucrării, formatorii Step by Step au elaborat activităţi de învăţare în care vor antrena 160 de învăţători din învăţământul primar. Aceştia vor utiliza activităţile de învăţare la clasă, astfel încât copiii şi familiile lor să poată asimila prin joc noţiuni importante pentru un trai sănătos. Proiectul se va derula până la sfărşitul anului, urmând ca de rezultatele sale să beneficieze 40.000 de copii şi 3.000 de cadre didactice din sistemul public de învăţământ.