Sâmbătă, 25, și duminică, 26 Iunie, la Mizieș, a avut loc o ceremonie comemorativă dedicată lui Traian Dorz. Întâlnirea națională a Oastei Domnului s-a desfășurat la biserica ortodoxă, prilej cu care a fost oficiat și un parastas la mormântul poetului Traian Dorz. La eveniment au participat sute de credincioși din toată țara, dar și din străinătate.

Traian Dorz s-a născut la 25 decembrie 1914. A suferit peste 17 ani în închisoare pentru că nu s-a lepădat de Ortodoxie și de Oastea Domnului. Opera sa cuprinde peste 15 mii de poezii, scrieri bisericești, proză și o istorie a Oastei Domnului. Traian Dorz s-a stins din viață la 20 iunie 1989.

Detalii despre eveniment ne-a oferit chiar unul dintre organizatori, inginerul Ioan Pavel. Interlocutorul nostru a enumerat principalele momente ale întrunirii din acest an a Oastei Domnului: sâmbătă - Vecernia și adunarea Oastei Domnului, iar duminică - Sfânta Liturghie, adunarea Oastei Domnului și parastasul la mormântul lui Traian Dorz. Cât despre scopul acestor evenimente anuale, Ioan Pavel a precizat că este acela de cinstire a memoriei înaintașilor întru Credință și de întărire a tineretului pe calea Ortodoxiei.