Emoţii mari pentru copii, dar şi pentru părinţi deopotrivă, luni, o dată cu începerea noului an şcolar 2016-2017, într-o zi neobişnuit de călduroasă pentru începutul de toamnă. Sute de copii cu ghiozdanele în spate, cu buchete de flori şi cu părinţii de mână au „luat cu asalt” şi porţile Şcolii Dacia, din Oradea, pentru a participa la deschiderea festivă programată pentru ora 9.00.

Festivitatea de deschidere, care s-a desfăşurat pe terenul de sport al şcolii, a debutat cu o slujbă Te Deum oficiată an de an de părintele Puşcaş. La eveniment au fost prezenţi, alături de conducerea instituţiei, deputatul deputatul Ioan Cupşa şi viceprimarul Mircea Mălan, ambii prezenţi şi în calitate de părinţi, precum şi un reprezentant al Poliţiei de proximitate. „Şcoala Dacia este o unitate de învăţământ care se bucură de prestigiu, un prestigiu obţinut cu inimile şi minţile celor care trudesc aici, elevi şi profesori deopotrivă, la care au contribuit activ şi părinţii elevilor. Vă doresc tuturor, elevi, părinţi şi profesori, să aveţi putere de muncă şi cât mai multe satisfacţii. Vă doresc să treceţi cu bine peste toate, iar la sfârşitul anului şcolar, ca o consecinţă a eforturilor dumneavoastră, să vă bucuraţi de rezultate deosebite”, au fost cuvintele adresate de viceprimarul Mircea Mălan în cadrul festivităţii de deschidere. În continuare, directorul Şcolii Gimnaziale Dacia, Florian Hava, a prezentat noutăţile care au intervenit în sistemul de învăţământ, în special cele care privesc învăţământul gimnazial, dar a amintit şi rezultatele „bune şi foarte bune” obţinute de elevi în anul şcolar trecut. „În anul şcolar 2015-2016, elevii Şcolii „Dacia” au obţinut 1.969 de premii şi menţiuni, dintre care 58 la olimpiadele şcolare, cu patru participări la etapa naţională, de la care ne-am întors cu două medalii de bronz şi o menţiune. Un rezultat de excepţie, care va fi greu de atins de o şcoală gimnazială, este clasarea echipei de fotbal a şcolii în primele opt pe ţară şi ocuparea locului 4 la nivel naţional. Suntem mulţumiţi şi de rezultatele pe care absolvenţii claselor a VIII-a din anul şcolar trecut le-au obţinut la Evaluarea Naţională şi de faptul că pe baza acestor rezultate au ajuns la liceele pe care şi le-au dorit”, a menţionat directorul instituţiei, Florian Hava, care a ţinut să le mulţumească părinţilor pentru sprijinul permanent acordat, pentru implicare în acţiunile organizate de şcoală şi pentru contribuţia pe care o au în dezvoltarea şcolii.

La final au fost prezentate învăţătoarele claselor pregătitoare (Georgeta Bucşa - A, Teodora Sîncelean - B, Florica Hava - C, Maria Costin - D şi Aurora Avram - E).