Sportivii Liceului cu Program Sportiv "Bihorul" au participat doar în două competiţii la finele săptămânii trecute, atleţii participând la Grand-Prix-ul de juniori II de la Bucureşti, iar baschetbaliştii disputând două întâlniri cu echipele din Deva, respectiv Cluj-Napoca. Detalii despre rezultatele lepesiştilor, dar şi câteva aspecte legate de proiectele de viitor sau aflate în derulare au fost oferite de directorul LPS Bihorul, prof. Dan Matei, şi de directorul adjunct al instituţiei, prof. Lucian Stance.

"Un sportiv de mare perspectivă"

Apreciind rezultatele bune obţinute de atleţi în concursul de la Bucureşti (un loc II - Laura Bojan, două locuri IV - Mehes Anabela şi Rareş Negru, două locuri V - Alexandru Perţe şi Laura Bojan), directorul LPS Bihorul a prezentat şi cele două meciuri susţinute de baschetbalişti, unul câştigat de juniorii Under-14, al doilea pierdut de juniorii Under-18. Conducătorul instituţiei şcolare orădene s-a declarat mulţumit de progresul unuia dintre cei mai constanţi şi eficienţi jucători, Andrei Ciordaş (autor a 46 de puncte în partida contra devenilor). "Se pare că avem un copil de mare perspectivă la acest lot, mă refer aici la Andrei Ciordaş, un jucător în continuă creştere despre care antrenorul său, prof. Alin Cureş, are doar cuvinte de laudă. Mă bucur că producem alte şi alte valori la diferite discipline sportive", a precizat prof. Dan Matei.

Se doreşte un parteneriat cu liceul sportiv din Debrecen

Domnia sa a detaliat şi ideea unui proiect transfrontalier, care ar urma să aibă ca partener liceul sportiv din Debrecen, o şcoală unde s-a realizat o bază sportivă deosebită, un exemplu ce ar trebui urmat neapărat. "Pentru ca acest proiect să prindă viaţă, trebuie să găsim o unitate şcolară similară în imediata apropiere a graniţei şi să încheiem un parteneriat, noi urmând să solicităm finalizarea acelor proiecte despre care tot am vorbit (referitoare la modernizarea stadionului, a pistei de atletism, mărirea cantinei), iar ei o modernizare a bazei existente. În ceea ce priveşte lucrările de la sala de judo şi gimnastică, acestea sunt gata în proporţie de 70%, până acum acestea absorbind cam 950.000 de lei. Ne-a întârziat un pic acoperişul (de fapt cu ăsta trebuia început), dar cred că vom fi gata la timp", a încheiat directorul LPS Bihorul.
De luna următoare vor continua cantonamentele, din 8 februarie urmând să efectueze un stagiu de o săptămână fotbaliştii de la echipa de juniori B LPS Bihorul (antrenor, prof. Gheorghe Bulc), din 15 vor pleca juniori A (antrenor, prof. Jambor Janos), iar din 22 vor efectua stagiul montan la Arieşeni juniorii C (antrenor, prof. Ionel Negrea) şi componenţii secţiei de scrimă, pregătiţi de prof. Dragoş Şpan.