"Am decis că România va găzdui aceste meciuri, atât la feminin, cât şi la masculin, dar date concrete încă nu avem, din simplul motiv că nu cunoaşteM exact în acest moment numărul de participante, care este între 4-6 la fiecare competiţie. Turneul feminin va avea loc la Bucureşti, iar cel masculin la Oradea, ambele între 28 ianuarie şi 3 februarie", a spus Cristian Gaţu.
Conducătorul FR Handbal a mai declarat că IHF nu va suporta chiar tot bugetul de organizare. "Urmează discuţii şi negocieri cu hotelurile pentru cazare şi masă. IHF va suporta costurile, dar nu în totalitate. Când ne va comunica numărul exact de echipe, vom putea face un buget estimativ de cheltuieli", a explicat preşedintele FR Handbal.
Campionatul Asiei s-a desfăşurat în 2007 în Kuwait (masculin) şi Kazahstan (feminin), dar în primul caz au existat acuzaţii de corupţie în cazul arbitrilor, vicecampioana olimpică, Coreea de Sud, fiind eliminată în favoarea Kuwaitului, iar în competiţia feminină IHF s-a declarat nemulţumită de condiţiile de organizare. Câştigătoarea fiecărui turneu se va califica la Jocurile Olimpice de la Beijing.