Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor au redeschis porţile "Şcolii Altfel" organizate şi desfăşurate pe parcursul întregii săptămâni la sediile unităţii şi subunităţilor din întreg judeţul, scopul activităţii fiind acela de a-i învăţa pe copii să preţuiască viaţa.

Astfel, în prima zi a "Şcolii Altfel– Preţuiţi Viaţa!”, programul, adaptat fiecărei categorii de vârstă, a început la ora 09.00, sute de preşcolari şi elevi participând la cele trei ateliere organizate special pentru ei. Primul este atelierul de informare preventivă, în cadrul căruia preşcolarii şi elevii au învăţat prin intermediul expunerilor, prezentărilor video şi al dezbaterilor, modul în care pot preîntâmpina producerea unor situaţii de urgenţă, precum şi modalitatea în care trebuie să se comporte pentru a-şi proteja viaţa şi a-i ajuta pe cei din jur. Un alt atelier a vizat însuşirea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor în caz de leziuni minore (tăieturi, arsuri),  învăţarea manevrei Heimlich şi a metodei de bază de resuscitare, acţiuni realizate prin prezentări, exemplificări şi exerciţii. Cel de-al treilea a fost atelierul menit să familiarizeze copiii şi adolescenţii cu activitatea pompierilor militari, acţiunea constând în prezentarea tehnicii de luptă şi a accesoriilor din dotare, efectuarea de exerciţii demonstrative şi răspunsuri oferite de pompierii militari întrebărilor elevilor, cu privire la toate aspectele de interes referitoare la modul de organizare şi funcţionare a inspectoratului.

 Orele în cadrul "Şcolii Altfel - Preţuiţi Viaţa!” vor fi reluate marţi dimineaţă, de la aceeaşi oră, şi vor continua până în data de 22 aprilie a.c., în program fiind înscrişi, până în acest moment, peste 3300 de preşcolari şi elevi din întreg judeţul.