Sâmbătă, 20 noiembrie, la Casa de Cultură din Valea lui Mihai, s-a desfăşurat o nouă ediţie a Festivalului-concurs "Varietăţi bihorene", la care au participat solişti vocali şi formaţii muzical-coregrafice din localităţile: Săcueni, Şimian, Marghita şi Valea lui Mihai.


"Deşi au fost invitate în repetate rânduri, puţine comune şi-au trimis reprezentanţii la acest eveniment. Chiar şi aşa, formaţiile prezente în scenă au oferit un program de un înalt nivel artistic", ne-a declarat prof. Florea Crişu, maestru coregraf la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor. Astfel, la categoria majorete - tineri, locul I a fost ocupat de formaţia Siluete, din Valea lui Mihai, tot locul I fiind ocupat şi de copiii din aceeaşi localitate. Locul II a revenit tinerei formaţii "Nylo Akac", din Valea lui Mihai. Dansurile moderne au fost, de asemenea, bine reprezentate, locul I revenind formaţiei "Forever", din Valea lui Mihai, iar locul II, formaţiei "Show dance", din Şimian. Ca de obicei, trupa Tini Dance Center, din Săcueni, Grupa B 416, a ocupat locul I la dans de societate. Nu s-au lăsat mai prejos nici copiii din Săcueni, care au ocupat, de asemenea, locul I. Dansul popular maghiar, dar şi cel românesc au fost bine reprezentate de artiştii din Şimian şi Valea lui Mihai, care s-au clasat pe locul I, locul II fiind ocupat de dansatorii de la Grupul Şcolar "Horea" din Marghita şi de copiii dansatori din Valea lui Mihai. Şi-a mai dat concursul şi grupul de chitarişti de la Casa de Cultură Marghita, cu un repertoriu bine ales şi interpretat, ocupând locul I. Totodată, două soliste de muzică populară - Andreea Puşcaş (locul I), respectiv Larisa Contraş (locul II) - au urcat pe scenă cu o costumaţie specifică Văii Barcăului, având şi un repertoriu pe măsură.

Manifestarea a fost organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Primăria şi Casa de Cultură din Valea lui Mihai.