Au trecut doi ani de la moartea lui Marius Ivașcu, tânărul pilot orădean care a murit în California, după ce avionul pe care îl pilota s-a prăbușit. Ca un gest firesc de omagiere și aducere aminte, sora lui, Corina Luminița, a postat, ieri, un mesaj emoționant pe o rețea de socializare.

 

„Dragă Marius, au trecut doi ani de zile de când ai plecat la Casa Tatălui Ceresc. Ne aducem aminte cu drag de clipele frumoase petrecute împreună, de bucuria şi entuziasmul tău, şi de iubirea ta pentru noi. Ne este dor de tine şi ne lipseşti!

De acolo de sus ne veghezi şi nouă calea spre lumină! Te iubim şi te purtăm în sufletele noastre! Mama, sora şi fratele!”.

Pilotul român, de numai 33 de ani, a murit, în urmă cu doi ani, după ce s-a prăbușit cu un avion de mici dimensiuni pe peluza unei case din Saratoga, California.

Marius Ivașcu era originar din Oradea, dar de aproape 10 ani se stabilise în California și trăia visul american. Era instructor de parașutism și ajunsese atât de bun, încât antrena cadeții de la Academia Militară West-Point.

Marius a crescut la Oradea. De la 13 ani, când a început primele lecții de parașutism, și-a petrecut tot timpul liber pe aerodrom, iar în 1997, a mers la primul campionat național.

„Am norocul să învăț multe despre stilul și acuratețea salturilor în Europa. Am adus această experiență cu mine în Statele Unite”, spunea tânărul parașutist.

În 2010, Marius a antrenat lotul american de la Campionatul de parașutism din Muntenegru. Ulterior, a devenit chiar instructor pentru cadeții de la West Point.

Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică!