Prezentarea Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2007-2013 este tema simpozionului ce va avea loc în comuna Pocola, acţiune organizată sub egida Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă (OJCA) Bihor, în colaborare cu Consiliul Local de Consultanţă Agricolă Beiuş.

Simpozionul este programat pentru data de 14 octombrie a.c., cu începere de la ora 15.00, locul fiind stabilit la Căminul cultural din localitatea Pocola. În contextul tematic al simpozionului, specialişti ai OJCA Bihor vor prezenta Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2013, aria de aplicativitate (măsurile) din cadrul acestui Program şi modul de finanţare prin Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală.
Conform precizărilor d-nei drd. ing. Mihaela Ciutacu, responsabil mass-media din partea OJCA Bihor, se va insista asupra măsurilor din PNDR lansate în acest an, dându-se extensie problematicii din cadrul Măsurii 121 - Modernizarea exploataţiilor agricole. Este, dealtfel, un subiect de mare interes pentru fermieri, pentru producătorii agricoli din zonă, ei reprezentând ponderea celor prezenţi la acest simpozion.