Duminica 04 Oct 2015 Abonează-te la RSS
Știri Oradea, Bihor
Arhiva Stiri
Curs valutar
duminică, octombire 04, 2015
1 USD = 3,9536 RON
1 EUR = 4,4130 RON
1 HUF = 0,0141 RON
Convertor valutar
Introduceţi suma
    
Din valuta
     
În valuta
Flagrant
Poliţiştii bihoreni de investigare a criminalităţii organizate au descins, ieri, în cinci locaţii, respectiv la domiciliile a trei persoane şi la sediile comerciale ale unor firme din mai multe judeţe, inclusiv Bihor.
 
Poliţiştii Serviciului Rutier şi de Ordine Publică au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
 
Poliţiştii de frontieră din Borş Oradea au descoperit vineri, 25 septembrie, 15.100 de pachete de ţigări pe care un cetăţean maghiar încerca să le introducă ilegal în ţară, ascunse într-un loc special amenajat în pereţii unei autoutilitare.
 
Doi bihoreni, Flaviu Morda şi Alina Opriş, alături de alţi trei oameni de afaceri din judeţele Harghita şi Covasna au ajuns după gratii, miercuri, la finalul percheziţiilor efectuate de poliţiştii bihoreni. Cei cinci sunt acuzaţi că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 2.620.182 lei, prin evaziune fiscală.
 
Echipajele Poliţiei Rutiere au aplicat, marţi, peste o sută de sancţiuni contravenţionale în trafic. Vizaţi de amenzi au fost şoferii care au apăsat prea tare pedala de acceleraţie, dar şi cei care nu au purtat centura sau au comis alte abateri.
 
Judecătorii Curţii de Apel Oradea s-au pronunţat, luni seara, în cazul Mariei Schutz, fost manager al societăţilor Orser Oradea şi Sere Codlea, dispunând condamnarea acesteia la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul în care procurorii DNA au trimis-o în judecată pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
 
Doi cetăţeni lituanieni au încercat să intre în ţară, sâmbătă, la volanul a două autoturisme marca Jaguar, cu documente şi numere de înmatriculare false, cel mai probabil furate. Maşinile, fiecare în valoare de 120.000 de euro, au fost indisponibilizate în Borş, până la finalizarea cercetărilor.
 
Alţi 47 de pietoni care au traversat neregulamentar au fost sancţionaţi de poliţiştii rutieri care au acţionat, miercuri, pe şoselele din Bihor.
 
Omul de afaceri Dorin Cocoş a recunoscut marţi, la instanţa supremă, faptele de care este acuzat în dosarul "Bica 1" şi a prezentat cum a oferit foştilor membri din Comisia ANRP sume de ordinul milioanelor de euro, pentru a-l ajuta pe omul de afaceri Gheorghe Stelian în dosarele de despăgubire.
 
Cei zece medici şi asistenţi de la Casa de Pensii Bihor, anchetaţi pentru luare de mită, vor fi cercetaţi sub control judiciar, după ce judecătorii Tribunalului Bihor au decis, joi, să nu prelungească măsura preventivă luată în cazul lor, respectiv arestul la domiciliu.
 
Un avocat din Satu Mare, Gerenyi Istvan, a fost reținut luni, de procurorii DNA Oradea, care îl acuză de trafic de influenţă.
 
Magistraţii Curţii de Apel Oradea au judecat, ieri, recursurile în cazul a trei elevi din Ştei eliminaţi de la bacalaureat, după ce în 19 august procesele au fost amânate pe motiv că jurista Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor nu a achitat taxa de timbru în cuantumul prevăzut de lege.
 
Conform dosarului, Govoreanu ar fi simulat achiziţii de produse fără TVA de la trei firme aflate în insolvenţă controlate tot de el.
 
Bărbatul de 40 de ani, Graţian Daniel Urs, arestat săptămâna trecută după ce şi-a ucis şi tranşat tatăl, a fost eliberat, judecătorii decizând, în schimb, în cazul său, că se impune măsura internării într-un spital de Psihiatrie "de îndată".
 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie şi inspectori de la Direcţia Antifraudă au descins, ieri, la societăţile deţinute de un cunoscut om de afaceri din zona Beiuşului, Sorin Tonca.
 
Magistraţii Curţii de Apel Oradea au judecat, ieri, contestaţiile celor 12 persoane arestate în dosarul reţetelor false. Patru dintre medici au contestat şi măsurile asiguratorii dispuse în cauză, solicitând judecătorilor de la Tribunalul Bihor să ridice sechestrul instituit pe averile lor.
 
În ciuda mediatizării cazurilor de înşelăciuni prin metoda "Accidentul", totuşi escrocii reuşesc în continuare să facă victime. Vizate sunt în special persoanele în vârstă, care nu de puţine ori ajung să îşi piardă economiile de o viaţă.
 
Prima Pagina
Vremea din Oradea
Oradea 04.10.2015
duminică ora 18:15
Senin
Temperatura: 23° C
Umiditatea: 50 %
Viteza vântului: 19.31 km/h
Oradea 5 Oct 2015
Luni
Ploi torenţiale
Temperatura: 19° C
Intrebarea Zilei

Credeţi că studenţii de la Medicină cu burse de studiu ar trebui obligaţi să lucreze în ţară?

Rezultatele
Horoscop