Miercuri 16 Aprilie 2014 Abonează-te la RSS
Știri Oradea, Bihor
Arhiva Stiri
Curs valutar
miercuri, aprilie 16, 2014
1 USD = 3,2340 RON
1 EUR = 4,4762 RON
1 HUF = 0,0145 RON
Convertor valutar
Introduceţi suma
    
Din valuta
     
În valuta
Flagrant
Zeci de camere de supraveghere vor fi montate, până la sfârşitul acestui an, pe străzile din municipiul Oradea, în zonele cu potenţial de infracţionalitate ridicat sau cu risc crescut de producere a accidentelor de circulaţie.
 
Un bihorean din Cihei a găsit în curtea casei sale o grenadă neexplodată, provenind din cel de-al Doilea Război Mondial. Pirotehniştii au ajuns la faţa locului, ridicând şi transportând muniţia în condiţii de siguranţă.
 
Peste 90 de conducători auto care au depăşit limitele legale de viteză au fost sancţionaţi, luni, de poliţiştii rutieri.
 
Un orădean a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Bihor la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influenţă.
 
Mai mulţi bihoreni au fost prinşi de poliţişti în timp ce transportau diferite cantităţi de lemne fără să aibă şi documentele necesare.
 
Peste 170 de şoferi au fost amendaţi, joi, după ce au apăsat prea tare pedala de acceleraţie. Şapte conducători auto au rămas fără permise iar alţi cinci fără certificate de înmatriculare.
 
Şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, şi trei subalterni ai acestuia cu funcţii de conducere sunt cercetaţi prealabil, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, în contextul cazului ofiţerului cercetat penal după ce a fost prins cu permis de conducere fals.
 
Un bărbat urmărit internaţional pentru infracţiuni deosebit de grave, comise în Slovacia, a fost depistat şi reţinut de poliţiştii din Aleşd. Slovacul este acuzat de omor şi vătămare corporală deosebit de gravă.
 
Un copil în vârstă de un an a fost găsit de poliţiştii de frontieră bihoreni ascuns într-o geantă de mână, într-un microbuz. Băiatul, cetăţean bulgar, a fost ascuns de o femeie care susţine că este bunica lui şi care le-a spus poliţiştilor că dorea să îl ducă pe cel mic la mama sa, în Polonia, doar că actele copilului erau expirate.
 
Doi bărbaţi condamnaţi la închisoare au fost depistaţi şi reţinuţi de poliţiştii bihoreni, urmând să îşi ispăşească pedepsele după gratii.
 
Un incendiu a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri la un adăpost de animale din localitatea Olosig, după ce proprietarii au lăsat în funcţiune o aerotermă nesupravegheată cu care încălzeau zeci de pui de pasăre.
 
Poliţia Română a luat măsuri pentru supravegherea judiciară a 2.265 de persoane. De asemenea, ca urmare a faptului că 19 persoane au încălcat obligațiile impuse, Poliția Română a sesizat instanța de judecată care a dispus înlocuirea măsurilor inițiale cu arestul preventiv.
 
În timpul unei acţiuni punctuale, ieri, în jurul orei 10.00, jandarmii bihoreni au depistat pe Podul Sovata un bărbat care era dat în urmărire generală din 2012. Clujeanul pescuia liniştit, iar când i-a văzut pe jandarmi a încercat să se sustragă controlului.
 
Poliţiştii de investigare a fraudelor au reţinut miercuri, în arestul Poliţiei bihorene, trei persoane bănuite de complicitate la evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 3 milioane de lei.
 
După ce şi-a băut minţile, un bărbat din comuna Abram a spart vitrina unui bar şi a distrus mai multe mese aflate pe terasa localului cu un topor. Chelemen Roman nu a dat înapoi nici când a sosit maşina poliţiei, aplicând autospecialei mai multe lovituri de topor şi ameninţând agenţii, drept pentru care oamenii legii l-au împuşcat în ambele picioare.
 
Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au acţionat, miercuri, împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Bihor şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale Oradea, pentru combaterea actelor ilicite de comerţ în pieţele şi zonele adiacente.
 
Peste 100 de participanţi la trafic care nu au purtat centura de siguranţă au fost sancţionaţi de poliţiştii rutieri bihoreni.
 
Ioan Sava şi soţia sa, Ana-Daniela Sava, au fost trimişi în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Oradea. Cei doi sunt acuzaţi de şantaj după ce, prin intermediul unor comentarii pe internet ar fi ameninţat o judecătoare din cadrul Tribunalului Bihor.
 
Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Gheorghe Raţiu, fostul şef al Gărzii de Mediu Bihor, care, în perioada 17 august 2010 - 13 decembrie 2012, a deţinut simultan cu funcția de comisar și calitatea de administrator - membru în Consiliul de administrație în cadrul Regiei Autonome "Ocolul Silvic Brătcuța".
 
Prima Pagina
Vremea din Oradea
Oradea 16.04.2014
miercuri ora 20:05
Senin
Temperatura: 12° C
Umiditatea: 51 %
Viteza vântului: 25.75 km/h
Oradea 17 Apr 2014
Joi
Burniţã
Temperatura: 19° C
Intrebarea Zilei

Cum apreciaţi războiul declaraţiilor dintre preşedintele Traian Băsescu şi senatorul Gabriela Firea?
Rezultatele
Horoscop