Trei bihoreni au fost arestaţi preventiv de magistraţii din Marghita după ce au tâlhărit un taximetrist. Cei trei s-au urcat în maşina victimei şi i-au cerut să îi transporte din Oradea până în Galoşpetreu. Însă, pe un drum comunal, tinerii l-au agresat şi imobilizat pe taximetrist până când acesta a pierdut controlul volanului, iar maşina a ajuns într-un şanţ. Tâlharii au plecat apoi cu o borsetă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de IPJ Bihor, vineri, 16 decembri., în jurul orei 21.40, poliţiştii bihoreni au identificat și cercetat trei bărbaţi de 27, 22 şi 24 de ani, toţi din comuna Tarcea, judeţul Bihor, bănuiţi de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

„Cei trei au fost depistaţi cu operativitate de poliţiştii orădeni, fiind bănuiţi că vineri, 16 decembrie a.c., la ora 20.40, în urma unei înțelegeri prealabile între aceștia, i-ar fi solicitat unui orădean de 50 de ani, care efectua activitatea de taximetrie, să-i transporte pe direcția Oradea – Săcueni – Galoșpetreu. Odată ajunşi pe drumul comunal 4, în apropierea localităţii Galoşpetreu, cei trei sunt bănuiţi că l-ar fi imobilizat pe taximetrist, acesta a pierdut controlul asupra direcţiei, iar autoturismul a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în șanțul de pe partea stângă a direcţiei sale de deplasare. După producerea evenimentului rutier, cei trei sunt bănuiţi că l-ar fi agresat pe orădeanul de 50 de ani şi l-ar fi deposedat de o borsetă în care se aflau diverse documente fiscale, părăsind locul săvârșirii faptei”, se arată în comunicatul Poliţiei. În urma evenimentului rutier, autoturismul a suferit diverse avarii. Sâmbătă, în urma cercetărilor efectuate de Serviciului de Investigații Criminale, în colaborare cu poliţiştii Secției nr.11 de Poliție Rurală Valea lui Mihai și cu cei de la Postul de Poliție Rurală Tarcea din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, cei trei au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, iar duminică, 18 decembrie, au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita şi la Judecătoria Marghita cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată. Magistraţii Judecătoriei Marghita au emis pe numele fiecăruia din cei trei bărbaţi mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii eventuale activităţi infracţionale a celor în cauză şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.