Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din localitatea Mierlău, a fost reţinut, luni, de poliţiştii şi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care l-au inculpat pentru omor. Bărbatul a fost prezentat aseară judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă.

Dan Popa este acuzat că, duminică seară, şi-ar fi ucis un văr, prieten bun de pahar. Victima, de 62 ani, locuia în acelaşi sat, iar crima s-a produs în urma unui conflict spontan, spun anchetatorii.

„Pe fondul unui conflict spontan, cei doi s-au luat la bătaie, inculpatul aplicându-i mai multe lovituri cu pumnul în zona feţei, după care, victima fiind căzută la pământ, inculpatul i-a secţionat cu un cuţit artera carotidă, survenind decesul”, a explicat prim-procurorul adjunct Maria Cotrău, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Victima a fost găsită în fața casei sale chiar de către frații criminalului, care au mers să vadă ce s-a întâmplat după ce bărbatul învinuit de omor le-a povestit că s-a bătut cu vărul său.

Ei au fost cei care au sunat la 112, iar autorul crimei a fost reţinut pentru 24 de ore în arestul IPJ Bihor. Bărbatul și-a recunoscut fapta, însă afirmă că nu își amintește ce s-a întâmplat, dat fiind că era în stare avansată de ebrietate.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au dispus în data de 28.02.2017 punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Popa Dan  pentru săvârșirea infracțiunii de omor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 188 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că, în data de 26.02.2017, după ce a consumat alcool împreună cu victima A.T., pe fondul unui conflict spontan, s-au agresat reciproc, inculpatul aplicându-i mai multe lovituri cu pumnul în zona feței, după care, victima fiind căzută la pământ, inculpatul i-a secționat cu un cuțit artera carotidă, survenind decesul. 

De asemenea, avându-se în vedere că în cauză există probe și indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârșit infracțiunea descrisă mai sus, prin Ordonanța din data de 27.02.2017 s-a dispus reținerea sus-numitului pentru 24 de ore, măsura preventivă fiind necesară în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal și al prevenirii săvârșirii altor infracțiuni, fiind totodată proporțională cu gravitatea acuzației”, se arată în comunicatul transmis redacţiei CRIŞANA de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

„Facem precizarea că efectuarea acestor proceduri judiciare împotriva inculpatului reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot, în niciun caz, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul citat.