Seria de 21 de meciuri oficiale pe care baschetbaliștii trebuie să le dispute până la sfârșitul anului începe astăzi la Sibiu. Astfel, campioana României va înfrunta de la ora 19.45 (Digi Sport 2) pe CSU din localitate într-o partidă contând pentru etapa a 3-a din Liga Națională.

4-0 pentru bihoreni în sezonul trecut

Singura echipă românească ce va evolua în grupele Ligii Campionilor își propune să continue șirul rezultatelor pozitive care au avut drept punct culminant eliminarea campioanei Bulgariei după dubla desfășurată săptămâna trecută. Orădenii au un bilanț de 5 victorii și 2 înfrângeri în acest debut de sezon, singurele echipe care au reușit să răpună Oradea fiind U BT Cluj-Napoca și Lukoil Academic Sofia. În campionat, echipa pregătită de Cristian Achim a câștigat pe teren propriu cu BCM U Pitești și s-a impus în deplasare în fața vicecampioanei, BC Mureș. De partea cealaltă, sibienii au contabilizat atâtea succese câte înfrângeri (2-2) în cele două competiții în care sunt angrenați, campionat și Cupa României. De menționat că CSU a eliminat pe Dinamo București în competiția KO grație succesului categoric (94-76) din manșa tur disputată pe teren propriu. Returul a fost pierdut la o diferență de 7 puncte (83-76). În campionat, sibienii au câștigat cu SCM U Craiova și au pierdut cu Steaua București. Principalele amenințări din tabăra gazdelor sunt Kevin Hardy (câștigătorul concursului de slam dunk de la All Star Game), Igor Mijajlovic și Marcel Davis. În sezonul trecut, cele două formații s-au înfruntat de patru ori, de fiecare dată câștig de cauză având bihorenii. Așadar campionii, pe lângă argumentul valoric au și un avantaj moral în duelul din această seară. Cu toate acestea, elevii lui Cristi Achim vin după două dueluri epuizante cu Academic Sofia și au două indisponibilități de marcă. Partida de la Sibiu va fi arbitrată de Alexandru Olaru, Laszlo Bukuresti și Costin Bogdănescu.

Martin Zeno are o fisură costală

După ce Titus Nicoară s-a accidentat în primul meci al sezonului, un al doilea om de bază din echipa orădeană va lipsi aproximativ o lună. Este vorba despre Martin Zeno, americanul fisurându-și o coastă în jocul de pe teren propriu cu campioana Bulgariei. Imediat după meci, jucătorul a fost transportat la spital unde s-a constatat fisura costală și faptul că funcționalitatea unui plămân a fost afectată. Pentru această problemă medicii au efectuat o puncție iar baschetbalistul este obligat să facă repaos o perioadă. Revenirea acestuia pe parchet este așteptată să se întâmple peste aproximativ o lună. Așadar încă o absență importantă din echipa roș-albastră, după cea a lui Titus Nicoară care și-a rupt un deget chiar în primul meci al sezonului, Supercupa României cu U BT Cluj-Napoca.