CSM-U Oradea şi U BT Cluj au fost din nou protagonistele unui joc care a ţinut fanii celor două echipe cu sufletul la gură până în ultima secundă. De data aceasta, motive de satisfacţie au avut orădenii (72-71), care conduc cu 1-0 în semifinale. Al doilea joc are loc tot la Oradea, în Arena Antonio Alexe, astăzi, de la ora 20.00.

 

Victorie mare în condiţii speciale

Cu un procentaj înfiorător de slab la aruncările de la distanţă, doar trei reuşite din 21 de încercări, faţă de zece din 27 ale clujenilor, destul de imprecişi şi la "libere", 15 din 22, spre deosebire de adversari care au fructificat nouă din zece, baschetbaliştii orădeni au excelat la recuperări ofensive (15-9). Randament mai bun decât clujenii au mai avut la intercepţii (10-4), pase decisive (17-15) şi aruncările de două puncte (24 din 40, faţă de 16 din 30).

„O victorie foarte importantă, obţinută greu, în nişte condiţii speciale. Şirul accidentărilor continuă la echipa noastră. Pe lângă Markovic şi Barac, s-a mai accidentat şi Lucic, care nu a mai putut continua după nici patru minute. Chiar şi în aceste condiţii, jucătorii s-au dăruit extraordinar, au depus un efort ieşit din comun şi vreau să îi felicit pentru felul în care s-au luptat. Au avut un nivel foarte ridicat de combativitate şi remarc raportul recuperărilor ofensive. Am strâns 15 mingi sub coşul advers, într-un meci cu Clujul. Ceea ce nu e uşor de făcut", a fost  de părere Cristian Achim.

 

Meci tacticizat

Cu excepţia căderii din ultimul minut, în care CSM-U a dat ocazia adversarului să revină, antrenorul orădenilor a fost mulţumit de modul în care jucătorii au respectat planul tactic. „A fost un meci foarte tacticizat. Poate nu foarte frumos pentru spectatori, dar a fost un meci cu miză foarte mare, cu defensive foarte bune şi un meci în care fiecare detaliu a contat. Am preferat să joc cu Zupan în acest meci. Ţîbîrnă este apt, dar am optat pentru Zupan din considerente tactice. În plus, Clujul s-a apărat foarte mult în zonă, astfel încât aveam nevoie de un jucător precum Miha. Ne-am executat planul de joc. Ne-am adaptat foarte bine la situaţiile ivite, atât de accidentarea lui Lucic, cât şi din considerente tactice. Din păcate, în ultimul minut nu am făcut ceea ce am discutat şi pregătit împotriva acelui pressing al clujenilor", a precizat Achim.

 

„Va fi tot un joc echilibrat”

Dezamăgit de eşec, Marcel Ţenter n-a fost volubil la conferinţa de presă. Antrenorul Clujului speră ca jucătorii săi să fie mai atenţi în următoarea partidă. „Nu sunt multe de spus. Felicit Oradea pentru victorie. Noi trebuie să jucăm mai bine în meciul următor. Vrem să câştigăm un meci aici, dar pentru a face acest lucru trebuie să executăm jocul mai bine şi să fim mai atenţi la detalii. Am permis adversarului să înscrie uşor în anumite momente din sfertul 4. Acest lucru ne-a împiedicat să rămânem în avantaj. Nu contează cât conduci în timpul meciului, dacă la sfârşit pierzi.

Am avut probleme cu greşelile personale la jucători importanţi. Se întâmplă la toate echipele. Fiecare trebuie să-şi gestioneze situaţia în aşa fel încât la final să aibă în teren jucătorii cei mai eficienţi. Sper să câştigăm vineri. Cred că va fi tot un meci echilibrat”, a comentat Ţenter.

În cealaltă semifinală, BC Mureş Târgu Mureş a produs surpriza în primul joc, învingând Steaua chiar la Bucureşti cu 90-71.