103 instituții de învățământ vor fi premiate cu până la 40.000 de euro după ce au trecut proba Olimpiadelor K. Printre ele se află şi Liceul Teoretic „Ady Endre”, Colegiul Naţional „Iosif Vulcan”, Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna” din Oradea, Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Ştei și Şcoala Gimnazială „Floare de Lotus” din  Sânmartin.

Competiția şi-a propus să încurajeze desfăşurarea de activităţi educaţionale în şcoli, în afara orelor de curs, pentru a stimula, în rândul copiilor şi tinerilor, creativitatea, talentul, spiritul civic, lucrul în echipă şi alte abilităţi. S-a adresat tuturor instituțiilor de învățământ public din România: grădinițe, școli elementare, gimnaziale sau licee. Locul întâi va fi premiat cu 40.000 de euro, locul doi, cu 30.000 de euro, iar următoarele 101 școli din clasament vor fi recompensate cu câte 20.000 de euro fiecare. În urma competiției extrem de strânse, marea câștigătoare a fost desemnată Grădiniţa nr. 3 din Vaslui. În lista şcolilor fruntaşe în olimpiada responsabilităţii sociale se află şi Liceul Teoretic „Ady Endre”, Colegiul Naţional „Iosif Vulcan”, Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna” din Oradea, Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Ştei și Şcoala Gimnazială „Floare de Lotus” din Sânmartin, care au cumulat peste 7.700 puncte şi au desfăşurat sute de activităţi educaţionale de la începutul competiţiei. La Colegiul Naţional „Iosif Vulcan” a fost o mobilizare exemplară coordonată de Consiliul Elevilor şi de profesoarele Dana Marincău, Alina Vidican şi Sânziana Neşiu.

„Activităţile au fost diverse, de la estetică urbană, vizite de documentare în oraşe, la muzee şi în Ceatatea Oradea, activităţi de ecologizare atât a spaţiului şcolii, cât şi în oraş, la cursuri de igienă sanitară şi mâncare sănătoasă – pentru elevii din ciclul primar, lecţii dedicate zilelor internaţionale ale animalelor, artei sau pădurilor – pentru gimnaziu şi traininguri de educaţie financiară şi tehnici de lucru cu copiii mici – pentru elevii de liceu. Pe lângă premiul de 20.000 de euro am mai câştigat alţi 2.000 de euro pentru că am fost harnici şi am mobilizat întreg colectivul. Am avut noroc şi cu sprijinul conducerii, al directoarei Alexandrina Teușdea şi al adjunctei Eniko Szecsanszki”, a spus profesoara Sânziana Neşiu, de la Colegiul Naţional „Iosif Vulcan”.

Premiile vor fi folosite pentru proiecte dedicate școlilor, cu scopul îmbunătățirii actului educațional. Pentru a fi câștigătoare, unitățile de învățământ au format echipe de elevi și dascăli și au desfășurat acțiuni de diferite categorii pentru care au primit punctaje. Întreg procesul de selecție a câștigătorilor a avut la bază un sistem electronic. Proiectul a fost organizat de Kaufland România şi Şcoala de Valori.