Ultimele 5 partide din preliminariile Ligii Campionilor la fotbal au avut printre protagonişti şi doi jucători români. Dacă Keşeru a înscris un gol senzaţional pentru campioana Bulgariei, care s-a calificat în grupele Champions League, reuşita lui Ovidiu Hoban nu a ajutat-o pe Hapoel Beer Sheva să treacă de Celtic Glasgow.

 

Gol de senzaţie înscris de „Cleo”

Keşeru a început partida din postura de rezervă, fiind introdus pe teren în minutul 75, în locul olandezului Vura, care înscrisese primul gol al bulgarilor. În ultimul minut al prelungirilor, atacantul orădean a avut o execuţie de senzaţie din colţul careului de 16 metri, trimiţând balonul perfect în vinclu, portarul gazdelor fiind pur şi simplu spectator. Cu scorul general de 4-2, Ludogorets Razgrad s-a calificat în Liga Campionilor, fapt ce îi va permite orădeanului să evolueze pentru prima dată la acest nivel. „Champions League!!! Pentru prima oară în carieră o să joc în grupele Ligii. Mă bucur că, prin Ludogorets, ţara noastră va avea trei români acolo: eu, Prepe şi Moţi”, a scris Keşeru pe Facebook, după meciul din Cehia.

 

A marcat şi Hoban

 

Cu toate că a marcat pentru formaţia sa, Ovidiu Hoban nu s-a putut bucura pentru calificare, chiar dacă formaţia sa a fost foarte aproape să întoarcă scorul de 2-5 din manşa tur. Israelienii au învins doar cu 2-0 pe Celtic, insuficient pentru a ajunge la „masa bogaţilor”. Echipele care nu au trecut de playoff-ul Ligii Campionilor sunt automat calificate în grupele Europa League. Tragerea la sorţi pentru grupele celor două competiţii europene va avea loc mâine, de la ora 13.00 (Liga Campionilor), respectiv 14.00 (Europa League).

 

Ultimele 5 rezultate din playoff-ul Ligii Campionilor:

 

AS Roma - FC Porto 0-3 (în tur 1-1)

Marcatori: Felipe 8', Layun 73', Corona 75'

Hapoel Beer Sheva - Celtic Glasgow 2-0 (în tur 2-5)

Marcatori: Sahar 21', Hoban 48'

Legia Varşovia - Dundalk 1-1 (în tur 2-0)

Marcatori: Kucharczyk 90+2' / Benson 19'

AS Monaco - Villarreal 1-0 (în tur 2-1)

Marcatori: Fabinho 90+1'- penalty

Viktoria Plzen - Ludogorets Razgrad 2-2 (în tur 0-2)

Marcatori: Duris 7', Mateju 64' / Vura 17', Keşeru 90+5'