Până la sfârşitul săptămânii viitoare lucrările demarate în Parcul Brătianu ar trebui finalizate, urmând ca aici să funcţioneze o bază de agrement şi sport pentru orădeni. Investiţia a costat municipalitatea ordeană 1.248.650 lei şi constă în amenajarea a patru suprafeţe pentru streetball, baschet, minifotbal, handbal, volei şi tenis.

În urma unei licitaţii organizate de Primăria Oradea contractul de lucrări a fost adjudecat de către firma SC Construcţii Galassini, care s-a angajat să amenajeze aici patru platforme pentru practicarea unor sporturi. Trei dintre suprafeţele amenajate au fost împrejmuite cu grilaj albastru, aceste terenuri fiind destinate pentru baschet, minifotbal, handbal, volei şi badminton. Pentru amenajarea a două dintre ele s-a folosit gazon sintetic, iar pe al treilea teren s-a prevăzut montarea de tartan, un strat superficial de cauciuc, care va fi montat în următoarele zile. Fiecare teren va avea întrebuinţări multiple, fiind montate atât coşuri de baschet, cât şi porţi pentru fotbal sau handbal. Proiectul mai prevede şi amenajarea unui teren de streetball, la această oră fiind turnată doar platforma de joc, iar până săptămână viitoare aici urmează să fie aduse echipamentele necesare pentru role. O altă zonă va fi transformată în aşa fel încât aici să fie montate câteva mese pentru ping-pong. Cu toate că până la expirarea termenului preconizat de municipalitatea orădeană mai sunt doar câteva zile, ieri doar doi angajaţi ai firmei SC Construcţii Galassini se aflau la lucru. Ei mai aveau de montat pe una dintre suprafeţele de joc tartanul, lucru care nu se poate realiza decât la o anumită temperatură şi când terenul este uscat. În ce priveşte echipamentele pentru role acestea nu au fost montate, nici mesele pentru ping-pong nu au fost încă aduse. Odată finalizată investiţia reprezentanţii Primăriei dau asigurări că accesul pe terenurile de sport se va face fără nicio taxă.

Rămâne de văzut dacă investiţia va rezista uneia dintre cele mai mari provocări, care este gradul de civilizaţie al cetăţenilor. Sau poate că autorităţile locale trebuiau să ia în considerare împrejmuirea acestui parc decât să arunce 827.962 lei pentru împrejmuirea Parcului 1 Decembrie, care fiind situat în centru, putea fi păzit şi de către gardieni.