Fostul internaţional Gheorghe Popescu a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu crede într-o "revoluţie" care să ducă în acest moment la schimbarea din funcţie a preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu.

"Sincer nu cred că va avea loc acea Adunare Generală Extraordinară. Nu cred, pentru că am auzit reacţiile unor oameni importanţi, oameni potenţi financiar din fotbalul românesc. Sunt peste 200 de voturi. Steaua are un vot egal cu al unei echipe din eşaloanele inferioare. Oamenii de la Dinamo, Rapid sau Timişoara au acelaşi vot ca şi celelalte cluburi. Eu nu cred într-o astfel de revoluţie. Nu se va face absolut nimic", a spus Popescu, referindu-se la intenţia finanţatorului stelist Gigi Becali de a strânge semnături de la preşedinţii de cluburi pentru a întruni Adunarea Generală Extraordinară şi pentru a-l demite pe Mircea Sandu.
Popescu a adăugat că nu ştie cine ar putea să îl înlocuiască acum pe Mircea Sandu. "Nu văd o persoană care să candideze acum. Trebuie să aibă şi şanse să câştige, pentru că se pot prezenta foarte mulţi, dar trebuie să ai şi şanse", a afirmat Popescu.
În opinia fostului fotbalist, Mircea Sandu ar fi un preşedinte de federaţie foarte bun dacă ar renunţa la implicarea în deciziile comisiilor şi la telefoane. "Mircea Sandu, dacă nu ar avea aceste greşeli ale dânsului, adică să se amestece în treaba comisiilor şi să facă alte lucruri, ar fi un preşedinte de federaţie cu o experienţă extraordinară", a afirmat fostul internaţional.
Gheorghe Popescu este de părere că prima condiţie pentru a deveni preşedintele FRF este situaţia financiară. "Eu cred că preşedintele FRF trebuie să aibă o experienţă la nivel de conducere sau să aibă o echipă experimentată în spate. Dar un factor foarte important este situaţia financiară, pentru că toate aceste scandaluri sunt legate de sume de bani, că s-au luat şpăgi, că s-au dat şpăgi. Toate se învârt în jurul banilor. Dacă preşedintele ar avea o situaţie financiară foarte bună nu ar mai exista nici măcar dubii în ceea ce îl priveşte", a adăugat Popescu
Gheorghe Popescu a explicat că, înainte de alegerile pentru preşedinţia FRF din noiembrie 2005, Mircea Sandu nu mai dorea să candideze, dar ulterior s-a răzgândit în momentul în care el a anunţat că nu va păstra în conducere nicio persoană din anturajul acestuia. "Înainte de alegeri, a avut loc o întâlnire între cinci persoane, eu, Mircea Sandu, Giovanni şi alte două persoane. Atunci Mircea Sandu mi-a zis că nu mai vrea să candideze şi că mă va ajuta în campanie. El dorea să rămână doar preşedinte de onoare. Ulterior, când a anunţat în presă că nu mai vreau să opresc pe nimeni din vechea gardă a FRF, Mircea Sandu s-a răzgândit şi s-a hotărât să candideze din nou", a spus Popescu.
Fostul căpitan al echipei naţionale a afirmat că nu ar fi refuzat o colaborare cu Ionuţ Lupescu, dacă ar fi câştigat alegerile din 2005.