Fostul arbitru asistent Dan Lăzărescu a declarat ieri că preşedintele FRF Mircea Sandu i-a propus funcţia de preşedinte al CCA, dar a precizat că membrii Comitetului Executiv vor avea de ales în şedinţa de astăzi dintre cinci candidaţi.

"M-am întâlnit dimineaţă cu preşedintele Mircea Sandu, care mi-a prezentat opţiunea dânsului şi un program al UEFA care urmează să fie implementat. Mi s-a propus funcţia de preşedinte al CCA şi mi s-a explicat că sunt pe lista candidaţilor. Pentru că mai sunt şi Aron Huzu, Ion Crăciunescu, Vasile Avram şi Cornel Sorescu. Comitetul Executiv decide cine va fi noul preşedinte al CCA. Dar, probabil, Comitetul Executiv va merge mâine pe ideea ca viitorul preşedinte să nu aibă rude de gradul unu sau doi în corpul de arbitri sau în rândul observatorilor. Nici eu, nici domnul Huzu şi nici domnul Sorescu nu avem rude printre arbitri sau observatori", a spus fostul asistent, considerat principalul favorit în cursa pentru şefia CCA.
Lăzărescu a menţionat că va accepta funcţia, dacă membrii Comitetului Executiv vor decide astfel, dar a precizat că în opinia sa cel mai potrivit om la şefia CCA este Aron Huzu. "Pe mine mă onorează oferta, pentru că am doar 39 de ani. Nu am arbitrat foarte mult, nu mă compar ca experienţă cu Aron Huzu, Crăciunescu, Avram sau Sorescu. Am fost un arbitru internaţional, am avut un ghinion şi a trebuit să mă las de arbitraj, dar mă bucură că dânşii s-au gândit la mine. Am înţeles că şi cluburile au înclinat şi la mine, că au fost nişte voturi. Nu ştiu câte voturi am primit eu din partea cluburilor din Liga I. Eu i-am spus domnului preşedinte că la ora actuală Aron Huzu ar fi cel mai potrivit pentru a prelua şefia CCA. Eu nu sunt adeptul funcţiilor, pentru mine nu înseamnă nimic... De fapt, nu că nu înseamnă nimic, dar nu mă satisfac funcţiile. Ideea e că noi trebuie să băgăm mâna în noroi să scoatem căruţa, indiferent că eşti preşedinte, vicepreşedinte, prim-vicepreşedinte sau simplu membru. La sfârşitul întâlnirii i-am spus preşedintelui că eu voi accepta această funcţie, dacă aşa va decide Comitetul Executiv, dar eu, dacă aş fi membru în Comitetul Executiv, l-aş vota pe Aron Huzu", a spus Dan Lăzărescu, care a adăugat că în situaţia în care va fi instalat în funcţia de preşedinte al CCA în cadrul acesteia vor avea loc schimbări majore, noua Comisie Centrală a Arbitrilor urmând să fie "complet nouă". De asemenea, Lăzărescu a menţionat că va renunţa la tragerea la sorţi a delegărilor arbitrilor dacă va fi preşedinte.
Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal va alege, astăzi, prin vot, noul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor