Handbalistele pregătite de Doina Ardelean, la capătul unei deplasări extrem de lungi, au izbutit să îşi adjudece toate punctele puse în joc într-un duel cu o formaţie tânără şi ambiţioasă. CSU CSM Oradea s-a impus în faţa lui CSŞ Caracal, cu scorul de 30-38 (13-16), la capătul unui meci care a contat pentru etapa a 3-a din Seria B a Diviziei A.

 

În ciuda tinereţii, handbalistele echipei gazdă au prestat un joc arţăgos, care a făcut ca rezultatul să le fie favorabil în prima parte a meciului. Plusul de experienţă al orădencelor a făcut ca meciul, treptat, să curgă în favoarea lor. Totuşi, până spre final, diferenţa de goluri a fost minimă. Gazdele au început jocul mai motivate, astfel că în minutul 14 conduceau cu 7-4. Încet, încet, oaspetele au revenit, reuşind să egaleze la 8 în minutul 21. Pe final de repriză, bihorencele au forţat, marcând trei goluri consecutive, ceea ce a condus ca rezultatul la finele primului mitan să le fie favorabil, scor 13-16. Repriza secudă a debutat bine pentru CSU CSM Oradea care şi-a mărit avantajul la 6 goluri în minutul 34, scor 15-21. Diferenţa s-a menţinut până spre final, când gazdele au avut o răbufnire de orgoliu, apropiindu-se la 3 goluri (27-30) în minutul 51. Totuşi, plusul de experienţă s-a concretizat în cele din urmă, când jocul bun de apărare al orădencelor le-a oferit acestora numeroase contraatacuri care au fost finalizate, astfel încât s-a ajuns ca la ultimul fluier al arbitrului diferenţa să fie de 8 goluri (30-38). „Felicit toate jucătoarele pentru evoluţia bună şi pentru mobilizarea arătată într-un joc din deplasare de care ne-am temut. Este un succes de bun augur care ne dă un ascendent moral pentru jocurile care urmează”, a declarat Doina Ardelean, antrenoarea CSU CSM Oradea, imediat după terminarea partidei. Acest succes face ca orădencele să urce în clasament până pe locul al 8-lea. În următoarea etapă, CSU CSM Oradea va întâlni pe teren propriu, în sala de sport a Universităţii Oradea, duminică, de la ora 13.00, pe una dintre favoritele la promovare, Minaur Baia Mare.

CSU CSM Oradea: Edina Somogyi, Iuliana Todoruţ - Bianca Mîrcă 2 goluri, Irina Munteanu 7, Aurelia Cristoaica 4, Valeria Motogna 1, Cornelia Vrabie 3, Loredana Pătruţiu 8, Elisabeta Hlinca 4, Ligia Puţ 4, Ioana Almăşan 4, Mădălina Pantea 1, Georgiana Codrea, Anamaria Hercuţ şi Crina Pintea.

Antrenoare: Doina Ardelean.