(UPDATE) Anchetat de DNA pentru fapte de corupţie, chestorul Liviu Popa, inspectorul şef al IPJ Bihor şi-a înaintat, miercuri seara, demisia din Poliţie. 

Inspectoratul General al Poliţiei Române a confirmat în această dimineaţă faptul că inspectorul şef al IPJ Bihor, Liviu Popa, şi-a înaintat demisia. Potrivit purtătorului de cuvânt al IGPR, instituţia a primit un document prin care Popa solicita încetarea raporturilor de serviciu, actul fiind înaintat conducerii Ministerului de Interne. Documentul urmează să fie înaintat Preşedenţiei, procedură obligatorie având în vedere gradul de chestorul al poliţiştului.

Potrivit unor surse, chestorul Liviu Popa s-a răzgândit în privinţa demisiei, înaintând, azi, la IGPR, un alt raport, prin care cere anularea primului, cel prin care a solicitat iniţial încetarea rapoartelor de serviciu. Reprezentanţii Centrului de presă al Inspectoratului General au transmis că, deocamdată, nu pot nici infirma nici confirma această informaţie, adăugând că urmează să revină cu detalii în acest caz. De asemenea, reprezentanţii Ministerului de Interne, cel care are în competenţă numirea chestorilor, este aşteptat să facă precizări şi să decidă în cazul inspectorului şef. 

Liviu Popa, absolvent al Academiei de Poliţie din Bucureşti, şi-a început activitatea în anul 1995, ca ofiţer la Serviciul pentru Combaterea Criminalităţii Economico-Fincanciare din cadrul IPJ Bihor. Timp de doi ani, între 2003 şi 2005 a fost detaşat la DNA Oradea iar în 2005 a fost numit şef al IPJ Bihor. Între 2009 şi 2010 a ocupat funcţia de Directorul General al Direcţiei Generale Anticorupţie iar în perioada 2010-2012 a fost inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române. Din 2012 a revenit la conducerea IPJ Bihor.