Torturi, prăjituri, salate de fructe de toate culorile, mărimile şi formele, originale, aspectuoase, dar mai ales gustoase au fost prezentate ieri, la Liceul Teoretic "Aurel Lazăr" din Oradea, în cadrul celei de-a treisprezecea ediţii a carnavalului prăjiturilor. Evenimentul a fost organizat de Consiliul elevilor şi a adunat aproximativ 40 de sortimente din delicioasele produse culinare realizate de elevii din fiecare clasă.

 

În fiecare an, una dintre activităţile organizate de Ziua şcolii este Carnavalul prăjiturilor, ocazie cu care elevii îşi pot pune în valoare imaginaţia şi talentul culinar. "Anul acesta este cea de-a treisprezecea ediţie a Carnavalului prăjiturilor, la care participă elevi din 21 de clase. Câştigătorii concursului vor fi desemnaţi de un juriu format din directorul adjunct - Rodica Sabău, profesorul Eugen Ilisoi, precum şi trei elevi din cadrul Consiliului elevilor, respectiv Bianca Mierluţ, Alexandra Monenciu şi Ştefania Erdei, juriu care va aprecia originalitatea, aspectul, prezentarea produsului etc.", ne-a declarat prof. Carmen Bubela. Torturile cu ciocolată, frişcă şi fructe de diferite forme au fost doar câteva din produsele expuse de către participanţi. Fiecare clasă a făcut cel puţin un fel de prăjitură şi s-a străduit să convingă cât mai mulţi colegi şi profesori de-ai lor să le deguste produsele. Cele mai multe sortimente au gătit elevii dintr-o clasă de-a VII-a, ei reuşind să facă şase feluri de prăjitură, în timp ce elevii din clasa a IX-a D au realizat un tort cel puţin interesant, care a reprezentat în miniatură chiar liceul la care învaţă.

După jurizare, prăjiturile au fost scoase la vânzare, preţul acestora variind între 50 de bani şi 3 lei. În urma acestui carnaval, organizatorii au în vedere publicarea unei broşuri cu reţetele produselor prezentate.